Tilburg pakt klinische overwinning op Herford


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers trad bijna compleet aan. Alleen Raymond van der Schuit ontbrak nog maar gaat er aanstaande vrijdag weer bij zijn. Verdediger Alexei Loginov verscheen terug in de line-up. Tilburg nam het in eigen huis op tegen Herforder Eishockey Verein. Dat ging van een redelijk leien dakje.

LEES OOK: Winter Classic winst voor Blues, miraculeuze comeback Hurricanes

Tilburg Trappers – Herforder EV 7-3

De Trappers begonnen vrij rustig aan de wedstrijd. Pas in de vijfde minuut was daar de eerste grote kans voor de Tilburgers. Ninho Hessels kwam vrij voor de goal maar miste het doel. Vijf minuten later was het dan wel raak. Een one timer van Max Hermens sloeg binnen in de verre hoek na een mooie assist van Giovanni Vogelaar vanaf de boarding. De 2-0 volgde kort erop doordat de puck terecht kwam bij Diego Hofland die gedekt door een verdediger toch de puck richting Herford goalie Philip Lehr wist te krijgen. En die stond aan het ijs genageld.

tekst gaat verder onder de foto

Diego Hofland Foto: Arie Leeuwesteijn

In minuut veertien viel de mooiste van de eerste periode. Op volle snelheid was het Max Hermens die een verdediger passeerde alsof hij er niet was en de puck five hole in het net schoof. Tilburg goalie Ruud Leeuwestein zal relaxed het ijs af zijn gegaan hij kreeg drie schoten te verwerken in de eerste twintig minuten.

Agressiever Herford

Herford kwam met een wat agressievere speelwijze de tweede periode in. Toch moesten de Duitsers de 4-0 incasseren. Twee holding penalties in dezelfde minuut betekende twee volle minuten 5-on-3 voor de Brabanders. Ondanks een aantal goede reddingen van Philip Lehr konden de Tilburgers scoren maar toen was de powerplay net voorbij. Max Hermens was er snel bij door de stil liggende puck in de doelmond binnen te tikken. En daarmee scoorde hij zijn hattrick. Ook de Duitsers kwam op het scorebord te staan. Ralf Rinke kon in minuut 32 links vanuit de face-off cirkel uithalen en Ruud Leeuwesteijn leek de puck in zijn glove hand te vangen, maar helaas, die stuiterde over de handschoen zo het net in. Geen shutout voor Ruud.

Vierde goal Max Hermens

Op de powerplay breidde de Brabanders de score verder uit naar 5-1. Een mooie pass van Brett Bulmer naar Ties van Soest en die speelde hem voor de goal door naar de geheel vrijstaande Diego Hofland. Die hoefde de puck maar een klein tikje te geven om de goal te maken. Nog binnen een halve minuut na de 5-1 kon Max Hermens zijn vierde goal maken. In twee instanties kreeg hij de puck in de goal al had hij daar wel de hulp van de Duitse goalie bij nodig.

tekst gaat verder onder de foto

Max Hermens Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg pakte twee penalties achter elkaar. De eerste was voor Delaney Hessels in verband met tripping en binnen twaalf seconden scoorde Rustams Begovs via de five hole van Ruud Leeuwesteijn.

Veertig seconden na de goal was er een tripping penalty voor Ties van Soest. Precies een halve minuut na de penalty lag die puck weer achter Ruud Leeuwesteijn. Een one timer van Elvijs Biezas sloeg achter Ruud in het net. Het slotakkoord was voor Reno de Hondt. Een schot van Max Hermens miste de goal maar de puck kwam via de boarding aan de andere kant van de goal terecht en was het een makkie voor de Hondt om de puck in de lege hoek te schuiven.

Dinsdag 4 januari speelt Tilburg Trappers de topper tegen Saale Bulls Halle die op de eerste plaats staan.

 

 

 

Previous Winter Classic winst voor Blues, miraculeuze comeback Hurricanes
Next Sprong terug, Capitals verliezen in overtime van Devils