Winter Classic winst voor Blues, miraculeuze comeback Hurricanes


NHL FAce

Dag 79 van de NHL bracht ons negen wedstrijden zonder uitval, waaronder de comeback van de Hurricanes met zeven unanswered goals. De goede daad bij Seattle tegen Vancouver en de Winter Classic tussen Minnesota en St. Louis. Waarbij de entree van de Blues zelfs ESPNNL opviel.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Covid protocol Daniel Sprong Powerplay goals record voor OVI

Boston Bruins – Buffalo Sabres 4-3 OT

Na veertig minuten stond het nog 1-3 mede dankzij de eerste goal van Alex Tuch voor de Sabres. Nick Foligno en Taylor Hall trokken de stand gelijk binnen 60minuten. In overtime was het Charlie Coyle die het extra punt bezorgde voor de Bruins.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 6-0

Toronto goalie Jack Campbell pakte alweer zijn vierde shutout. Hij stopte alle 23 schoten van de Senators. Ilja Mikheyev en William Nylander scoorde beide twee goals.

Florida Panthers – Montreal Canadiens 5-2

Met maar zestien spelers moesten de Canadiens aan de bak. Ze hielden het tot 25 minuten vol. Daarna liep Florida uit naar 5-2.

New York Islanders – Edmonton Oilers 3-2 OT

Het tweede overtime verlies in back to back games voor de Oilers. De laatste negen wedstrijden onder coach Dave Tippett werd negen keer verlies op een rij.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 4-7

Een miraculeuze comeback. Na veertig minuten moest Columbus goalie Daniil Tarasov naar de kant met een blessure. Toen was de stand 2-4. Zijn vervanger Elvis Merzlikins kreeg er nog vijf achter de oren. Zeven unanswered goals van de Hurricanes. De game winning goal werd gescoord door Ethan Bear.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 6-1

Twee goals van Tanner Jeannot en 37 saves voor Juuse Saros waren ruim voldoende voor de overwinning van de Predators.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 4-6

De winter classic werd gespeeld onder -21 graden. Jordan Kyrou scoorde twee goals en gaf twee assists. Na veertig minuten was het al 6-2 en kon goalie Cam Talbot naar de kant bij Minnesota.

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 6-3

Met de opgebloeide goalie Jonathan Quick kunnen de Kings weer naar boven kijken. Hij stopte 34 schoten en de tweede lijn van de Kings was goed voor elf punten. Victor Arvidson (2G, 2A), Phillip Danault (1G, 2A), en Trevor Moore (1G, 3A) behaalden een aardig gemiddelde.

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 2-5

Deze wedstrijd stond in het teken van een feel good movie.

Nieuwe coach Bruce Boudreau behaalde alweer zijn achtste overwinning in negen wedstrijden. Kraken Will Borgen scoorde zijn eerste NHL-goal.

En Tanner Pearson scoorde een Gordie Howe hattrick. Goal, Assist, Gevecht.

Previous Sprong Covid protocol, Ovechkin pakt powerplay goals record
Next Tilburg pakt klinische overwinning op Herford