Sprong Covid protocol, Ovechkin pakt powerplay goals record


NHL FAce

Dag 78 van de NHL bracht ons zeven vier wedstrijden waaronder Daniel Sprong die nog steeds in het Covid-19 protocol zit en zijn Washington versloeg Detroit. Tampa pakt een punt tegen de Rangers en Vegas verslaat Anaheim. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Burenruzie Florida prooi voor Panthers

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins

Detroit Red Wings – Washington Capitals 1-3

Zonder Daniel Sprong, Justin Schultz, Nick Jensen, Dennis Cholowski en Vitek Vanecek die allen nog in het Covid-19 protocol zitten wisten de Capitals te winnen op bezoek bij de Red Wings. Alexander Ovechkin is nu de enige met de meeste powerplay goals in de NHL.

Het verschil werd gemaakt inde laatste drie minuten toen Ovechkin twee keer scoorde.

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 3-4 SO

Tampa goalie Brian Elliot gaf twee verlate kerstcadeaus aan de Rangers, Corey Perry scoorde de gelijkmaker in minuut 59 zodat Tampa een punt pakte. Tijdens de shootouts was Mika Zibanejad de enige die wist te scoren zodat de Rangers het extra punt pakte.

New Jersey Devils – Edmonton Oilers 6-5 OT

Twee goals voor Connor McDavid en Kailer Yamamoto voor de Oilers. Het bleek niet genoeg voor de winst. 32 seconden voor tijd scoorde Yegor Sharangovich  de 5-5 waarna Jack Hughes de winnende maakte in overtime door een fout van Oilers goalie Mike Smith.

Dallas Stars – Colorado Avalanche

Calgary Flames – Winnipeg Jets

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 3-1

De Ducks schoten maar zestien keer op het doel van Knights goalie Laurent Brossoit terwijl John Gibson er 45 op zich af zag komen. Hij wist er 42 te stoppen. Vegas pakte hun tiende winst in twaalf wedstrijden.

Previous Burenruzie Florida winst voor Panthers, verlies Canucks
Next Winter Classic winst voor Blues, miraculeuze comeback Hurricanes