Sprong scoort en gaf assist tegen Jets waar coach is opgestapt


Face-Off IJshockey NHL

Dag 66 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Washington tegen Winnipeg waarbij Daniel Sprong wederom trefzeker was en een assist gaf. Opmerkelijk was dat de coach van de Jets ‘s-ochtends de beslissing maakte om zelf op te stappen omdat hij het gevoel had dat het team niet meer goed naar hem luisterde.

LEES OOK: Heerenveen walst gehavend Leuven plat

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

New York Rangers – Vegas Golden Knights 2-3 SO

Oud Ranger Brett Howden scoorde een goal en een assist tegen zijn oude team. Tijdens de overtime waren de Rangers duidelijk de betere maar ze konden maar niet voorbij Vegas goalie Laurent Brossoit komen. Ook tijdens de shootouts lukte dat niet. Broissot stopte ze allemaal van de Rangers en Jonathan Marchessault wist de shootout wel in het net te krijgen voor de mannen uit Sin City.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 3-2 OT

Dat de Sabres een punt wisten te halen tegen de Penguins was te danken aan goalie Malcolm Subban die 45 saves maakte en Rasmus Dahlin die in minuut 54 de 2-2 scoorde. In overtime was het echter Jeff Carter die het extra punt voor Pittsburgh pakte met een tipp-in.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2-3 OT

Ondanks acht spelers in het Covid-19 protocol wisten de Predators toch de winst mee te nemen uit Chicago. Nashville rookie Thomas Novak scoorde zijn eerste NHL-goal op de powerplay. Het was de zevende overwinning op een rij voor de Preds.

St. Louis Blues – Dallas Stars 4-1

St. Louis Vladimir Tarasenko was goed voor twee goals. Goalie Charlie Lindgren won zijn vijfde wedstrijd op een rij. En voor Dallas was het alweer de vijfde nederlaag op een rij.

Winnipeg Jets – Washington Capitals 2-5

Daniel Sprong scoort de 2-0 en gaf een assist bij de 5-2 van Alexander Ovechkin die daarmee zijn point streak naar zeven wedstrijden bracht. Qua punten staan de Caps nu eerste in de NHL maar op coëfficiënt zijn ze derde. Daniel Sprong kreeg bijna achttien minuten ijstijd en loste zeven schoten.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5-6

De nummer laatst uit de NHL Arizona wist na zes nederlagen weer eens te winnen. Het gebeurde in overtime. Clayton Keller haalde de trekker over in de extra tijd. De 2016 first pick nummer zeven scoorde zijn tweede van de avond.

Previous Heerenveen walst gehavend Leuven plat
Next Liège verslaat Heerenveen met kleine overwinning