Liège verslaat Heerenveen met kleine overwinning


De enige wedstrijd in de Bene League die gespeeld werd op zaterdag 18 december was Liège tegen Heerenveen. Morgen nog een wedstrijd tussen Herentals en Liege en dan maar afwachten of de Bene League nog terugkomt gezien de nieuwe harde lockdown in Nederland.

Liège Bulldogs Ice Hockey Club – Unis Flyers Heerenveen 2-1

LEES OOK: Daniel Sprong scoort en geeft assist

In de eerste periode waren beide goalies prima op dreef. Zowel Troy Passingham van de Bulldogs als Martijn Oosterwijk voor de Flyers hielden hun netten schoon. Pas halverwege de tweede periode werd het Heerenveense net gevonden. Twee penalties binnen een minuut voor Victor Nordemann en Pippo Limnell Finocchiaro zorgde ervoor dat de mannen van Liège een dikke minuut 5-on-3 hadden. Nadat een poging van Bryan Kolodziejczyk in de korte hoek werd gestopt kon hij later de puck plaatsen naar Frank Neven die van de blauwe lijn hard uithaalde en Jordan Paulus kon de puck zo van richting veranderen dat hij in het doel terecht kwam.

Aan het begin van de derde periode was het Heerenveen wat flitsend uit de startblokken kwam. De Finse Fries Riku Pitkanen had er wat moeite mee dat Liège goalie Troy Passingham het spel ging vertragen door aan zijn legguards te knutselen terwijl de Friezen in een aanvallende flow zaten. Nadat alles gefikst was bleef na de face-off Heerenveen in puckbezit en kon men de 1-1 scoren. Pitkanen won een battle aan de boarding en kon vanachter de goal de puck plaatsen aan Trevor Hunt die door het midden met een mooie schijnbeweging zichzelf vrij zette voor de goal en met de backhand de 1-1 maakte.

Game over

Vijf minuten later werd het duel beslist. Bij de blauwe lijn van het Heerenveense verdedigingsvak kon Mark Hoekstra de puck niet weg krijgen. Liège kon de aanval opzetten en eigenlijk een ietwat vergelijkbare goal met de 1-1 van de Flyers bleek nu de winnende goal. Jordan Paulus bracht de puck richting goal, waarbij twee Friese spelers hem niet konden afstoppen.

Hij plaatste de puck op de inkomende Bryan Kolodziejczyk. En die had de hoek voor het uitzoeken. Heerenveen had nog in de laatste zeven minuten een man meer situatie maar die konden ze niet uitbuiten. Zodat ze zonder punten de 317 kilometer lange terugreis konden aanvangen.

Previous Sprong scoort en gaf assist tegen Jets waar coach is opgestapt
Next Covid-19 zorgt voor afgelastingen, Stars verslaan Blackhawks