Edmonton pakt de leiding in de league, Toronto haalt uit


NHL FAce

Dag vijftig van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder de Oilers tegen de Penguins waarbij voor het eerst sinds vijftien jaar dat Edmonton in reguliere speeltijd Pittsburgh wist te verslaan. Elf goals bij Toronto tegen Colorado en Anaheim tegen Vegas. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Caps verliezen van Florida

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 8-3

Met zijn vierde hattrick van zijn carriere zorgde Auston Matthews voor de ruime winst van Toronto op Colorado. De terugkeer van Nathan MacKinnon leverde hem twee assists op voor Colorado.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 2-6

Quinn Hughes had vier assists voor de Canucks  en mede daardoor bezorgde Vancouver Ottawa hun zesde nederlaag op een rij.

Detroit Red Wings – Seattle Kraken 4-3 SO

Rookie Lucas Raymond scoorde zijn tiende goal van het seizoen voor Detroit. En Ryan Donato zorgde met twee goals voor het punt van Seattle. De game winner kwam van Adam Erne voor de Wings.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 4-1

De Rangers bezorgde de Flyers hun zevende verlies op een rij. Terwijl New York goalie Igor Shesterkin 33 saves maakte. Voor de Rangers was het de achtste winst in negen wedstrijden.

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 5-2

Vier punten voor Connor McDavid (1G, 3A), twee goals van Zach Hyman en 32 saves van Mikko Koskinen waren voldoende voor de Oilers om na de slechte eerste veertig minuten toch uiteindelijk de Penguins te verslaan.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 6-5

Vier goals in de tweede periode waren voldoende voor de Ducks om het verschil te maken. Sonny Milano en Trevor Zegras waren beide goed voor drie assists. Voor Vegas was het alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Previous Daniel Sprong weer healthy scratch, Caps verliezen van Panters
Next Daniel Sprong verloor met Caps na shootouts winst Blackhawks