Daniel Sprong weer healthy scratch, Caps verliezen van Panters


Face-Off IJshockey NHL

Dag 49 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder Washington tegen Florida waarbij Daniel Sprong weer een healthy scratch was. Minnesota blijft in top meedraaien en Carolina koploper af na nederlaag tegen Dallas. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Seattle scoort er zeven

Boston Bruins – Detroit Red Wings 1-2

Detroit goalie Alex Nedeljkovic stopte 41 schoten en mede daardoor wonnen de Red Wings voor de derde keer op rij. De game winner kwam van Marc Staal.

Florida Panthers – Washington Capitals 5-4

Vier unanswerd goals in de derde periode werden de Capitals te machtig. Daniel Sprong wederom een healthy scratch was. Vijftien seconden voor tijd scoorde Sam Reinhart op de powerplay de winnende goal.

New Jersey Devils – San Jose Sharks 2-5

De terugkeer van Jack Hughes leverde de Devils uiteindelijk niets op. Twee goals voor de Sharks kwamen op naam van Timo Meier.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 4-3 SO

Twee goals binnen vijf seconden voor Tampa waren niet voldoende. Na 23 minuten was de stand nog 0-3 maar drie goals op een rij voor de Blues zorgde in ieder geval voor een punt. Captain Ryan O’Reilly zorgde zelfs voor het extra punt door Tampa goalie Brian Elliott te verslaan in de shootouts.

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 6-0

Filip Forsberg scoorde vier goals voor de Predators. Hij bracht daarmee zijn totaal op 400 punten. Zijn goalie Juuse Saros stopte alle 27 schoten van Columbus.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4-1

Dallas goalie Braden Holtby maakte 39 saves terwijl Carolina goalie Frederik Andersen maar zeventien schoten te verwerken kreeg. Daarvan wist Roope Hintz een hattrick te scoren. Door de nederlaag moest Carolina de eerste plaats in de NHL overdragen aan Edmonton en Florida die beide op .750 staan. Carolina staat nu derder met een gemiddelde van .738.

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 5-2

Met de vierde overwinning op een rij mede dankzij een goal en een assist van Kirill Kaprizov blijft Minnesota meedraaien in de bovenste regionen van de NHL. Ze staan gedeeld zesde met Calgary die beiden een percentage van .705 hebben.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 4-5 SO

Na 43 minuten stonden de Ducks op een 1-4 voorsprong. Daarna scoorde de Kings drie keer op een rij. De 3-4 en de gelijkmaker vielen 26 seconden na elkaar. Bij de shootouts was Kevin Shattenkirk de gevierde man voor Anaheim.

Previous Vancouver wint in Montreal, Seattle scoort er zeven
Next Edmonton pakt de leiding in de league, Toronto haalt uit