Vancouver wint in Montreal, Seattle scoort er zeven


Face-Off IJshockey NHL

Dag 48 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Vancouver weer eens won, Quinn Hughes en Rasmus Dahlin van de 2018 draft de eerste zijn die 100 assists afleveren. En de Flames shootouts nodig hadden om Sidney Crosby te verslaan met zijn Penguins. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong scratch, Washington verslaat koploper Carolina

Buffalo Sabres – Seattle Kraken 4-7

Met twee shorthanded goals opende Seattle de score via Carson Soucy en Brandon Tanev. Brett Murray scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Sabres.

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 1-2

Thatcher Demko stopte 33 schoten voor de Canucks. Elias Pettersson en Connor Garland scoorde de goals voor Vancouver. Ryan Poehling scoorde voor de Canadiens die hun eerste wedstrijd speelden na het ontslag van General Manager Marc Bergevin.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 0-1

Met zijn eerste NHL-shutout pakte Karel Vejmelka van de Coyotes alle 47 schoten van de Jets. Terwijl Arizona maar vijftien schoten afleverde maar wel wist te scoren via Antoine Roussel en daarmee de Jets hun zesde nederlaag in zeven wedstrijden leden.

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 2-1 SO

De point streak van Jake Guentzel is gegaan naar tien nadat hij de 1-1 had gescoord om de 1-0 achterstand van Milan Lucic weg te werken. Na zeven shootout rondes wist Mikael Backlund de game winner te scoren.

Previous Sprong scratch, Washington verslaat koploper Carolina
Next Daniel Sprong weer healthy scratch, Caps verliezen van Panters