Daniel Sprong verloor met Caps na shootouts winst Blackhawks

Dag 51 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer het ijs op mocht en wel verloor van de Blackhawks na shootouts. Florida had weer een houdini act na een 4-1 achterstand en Minnesota en Calgary houden aansluiting bij de top van de NHL. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 1-4

Je goalie opstellen die eergisteren er nog acht om de oren kreeg, afgelopen nacht was het ermaar een en met de vier goals kwam goalie Jonas Johansson nu wel als winnaar van het ijs.

Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 4-1

Met twee goals bij een stand van 2-2 maakte Victor Hedman het verschil voor de Lightning.

Florida Panthers – Buffalo Sabres 7-4

Na een drie goal achterstand tegen de Caps eergisteren deden de Panthers het afgelopen nacht weer. Wederom met een 4-1 achterstand na 31 minuten wisten Aaron Ekblad en Anton Lundell het met twee goals ieder de wedstrijd om te draaien. In totaal moesten de Sabres zes unanswered goals verwerken.

New York Islanders – San Jose Sharks 1-2 OT

Het is alweer de negende nederlaag op een rij voor de Islanders. Met het overtime verlies leverde het wel het eerste punt op in de nieuwe USB Arena. Erik Karlsson pakte het extra punt voor de Sharks met de overtime goal.

Washington Capitals – Chicago Blackhawks 3-4 SO

Daniel Sprong was na twee scratches weer present hij had veertien minuten ijstijd en had twee schoten op het doel. Sprong mocht ook de tweede shootout nemen maar hij miste, Patrick Kane deed dat niet voor de Blackhawks en bezorgde zo Chicago de twee punten.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 2-3

Dat de Hurricanes hun vijfde nederlaag leden in zes wedstrijden kwam door Ottawa goalie Anton Forsberg die maar liefst 47 reddingen maakte. Tevens maakte Senator Alex Formenton twee goals.

Nashville Predators – Boston Bruins 0-2

Een shutout voor Bruins goalie Jeremy Swayman die alle 42 schoten van de Predators wist te stoppen. Jake DeBrusk scoorde de game winner vanuit de powerplay.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 3-2

De zesde overwinning op een rij voor de Stars. Jason Robertson scoorde de 1-0 en de 3-2.

Minnesota Wild – New Jersey Devils 5-2

Met twee goals en een assist was Kirill Kaprizov wederom de grote man bij de Wild. Het was alweerd e vijfde overwinning op een rij voor Minnesota en voor de Devils de zevende nederlaag in negen wedstrijden.

Los Angeles Kings – Calgary Flames 2-3

Dankzij Flames goalie Jacob Markstrom die veertig saves maakte en Andrew Mangiapane die een goal scoorde en een assist had wist Calgary de punten mee te nemen uit Los Angeles naar Canada.