Powerplaygoals, een hattrick, dubbele cijfers, en drie punten


Foto: Dirk Unverferth

Een roerige week was het voor Tilburg Trappers terwijl er op het ijs het ontzettend goed voor de wind gaat voor de koploper van de Oberliga Nord. Het was niet het team, maar de organisatie achter het team dat aan de bak moest. Dankzij nieuwe coronamaatregelen werd er niet alleen beroep gedaan op de flexibiliteit van de organisatie van de club, maar ook de clubs in Duitsland. Een dik applaus voor de Duitse clubs is zeer zeker op zijn plaats. Tilburg Trappers speelt komende tijd geen thuiswedstrijden maar alleen uitwedstrijden. De diverse clubs hebben goedkeuring gegeven aan het omdraaien van de uit- en thuiswedstrijden.

De tegenstander van gisterenavond was Krefelder EV 1981 die het Trappers vaker lastig heeft weten te maken. Toch werd wederom de wedstrijd door Trappers gewonnen. Het werd 1-10 dankzij onder andere hattrickmaker Raymond van der Schuit. Vorige week werd het voorlopige laatste thuisduel in Tilburg van Krefelder EV 1981 met 5-1 gewonnen.

HEER EN MEESTER

Een perfecte eerste periode, dat was het voor de bezoekers uit Tilburg. Al na 14 seconde eindigde een afstandsschot van Giovanni Vogelaar bij de goalie van Krefelder EV 1981, de rebound eindigde bij Raymond van der Schuit die hem kon binnenschieten. Van der Schuit die zijn allereerste Trappersgoal (seizoen 2019-2020) ook op het ijs in Krefeld wist te scoren, wist ook de tweede goal van de avond binnen te schieten. Danny Stempher die bij de eerste twee doelpunten belangrijk was, scoorde ook een goal. Een scherp geplaatst schot zorgde voor de 0-3 tijdens een powerplay. Hoewel Trappers heer en meester was, lieten ze af en toe wat steken vallen waardoor het team uit Krefeld af en toe ontzettend gevaarlijk werd. Echter wist óf het ijzerwerk óf het geweldige keeperswerk van Ruud Leeuwesteijn telkens de aansluitingstreffer te voorkomen.

Giovanni Vogelaar die veelal scoort met het maken van onetimers slapshots

ONETIMERS

Ook in het middenstuk scoorden de Tilburger er driftig op los met onder ander een aantal heerlijke onetimers. Een heerlijke onetimer van Brett Bulmer na assists van Diego Hofland en Ties van Soest gingen daaraan vooraf. Een aantal minuten later was het Vogelaar die met zijn handelsmerk wist te scoren. Een onvervalste onetimer slapshot zorgde ervoor dat de puck als een raket binnenvloog. Wederom een aantal minuten later was het teamcaptain Mickey Bastings die tijdens een powerplay de score naar 0-6 bracht. Na 30 minuten was het tijd voor een andere goalie. Echter wist hij niet te voorkomen dat er opnieuw tegendoelpunten vielen. Van der Schuit volbracht zijn hattrick na het scoren van de 0-7 in wederom een powerplay.

Pas richting het einde van het middenstuk deed Krefelder EV 1981 wat terug, Tim Dreschmann maakte de aansluitingstreffer in een powerplay. Het antwoord daarop liet een aantal minuten op zich wachten. Ties van Soest werd geen strobreed in de weggelegd en schoot de 1-8 in de rechterhoek binnen.

Foto: Arie Leeuwensteijn

DUBBELE CIJFERS

In het slotstuk duurde het een ‘hele poos’ voordat er werd gescoord. Pas in de 49e minuut schoot Bulmer in de richting van de goal en wist Hofland hem in de lucht binnen te tikken. Met de 1-9 op het scoreboard en nog een halve periode te spelen waren dubbele cijfers niet ondenkbaar. Pas in de slotfase was het van Soest die na een een tweetje met Bulmer, het tiende doelpunt scoorde. Het tiende doelpunt was een shorthanded doelpunt.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondag

Zondag speelt Trappers in Rostock tegen Rostock Piranhas. Behoudt Tilburg Trappers ook na zondag de winning streak?

Previous Top drie NHL Carolina, Florida en Edmonton blijven winnen
Next Gehavend Den Haag sleept zege over de streep