Tilburg verslaat Krefeld in laatste elf minuten


Foto: Arie Leeuwesteijn

Op de dag dat het kabinet aankondigde dat er bij sporten geen publiek meer aanwezig mocht zijn. Dus is de wedstrijd tussen Tilburg en Krefeld in de Oberliga voorlopig de laatste met publiek. Al wil Tilburg het slim aanpakken die gaan proberen de komende drie weken alleen uitwedstrijden spelen en de thuiswedstrijden later inhalen met publiek. Tilburg won met 5-1. Al werd het verschil pas gemaakt in de laatste elf minuten.

LEES OOK: Sprong en debuterende goalie zorgen voor de winst

Tilburg Trappers – Krefelder EV 81 5-1

Tilburg begon zonder de al lang geblesseerde Bartek Bison die een lower body blessure heeft. Kylian van Gorp die zijn pols gebroken heeft. Ook ontbrak Jordy van Oorschot. Daardoor mocht Marvin Timmer weer meedoen met de Tilburgers. Een slordige start betekende al snel een 0-1 achterstand. Florian Maierhofer kon toeslaan toen Tilburg de puck niet weg kreeg bij de boarding achter de goal.

Tien minuten na de 0-1 wist Ties van Soest de verdiende gelijkmaker te scoren. Daarna kregen de Tilburgers nog mogelijkheden genoeg, maar was men slordig in de afwerking, stond Krefeld goalie Jonas Gähr goed te keepen, of het ijzer gaf niet mee. Giovanni Vogelaar scoorde in minuut 29 maar die werd afgekeurd omdat Max Hermens de goalie zou hebben gehinderd. Op de grote schermen was dat niet goed te zien. Maar er zal niemand meer moeilijk over doen aangezien Tilburg de drie punten in eigen huis hield.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Het venijn zat hem in de staart

In de zevenenveertigste minuut moest Krefelder Markus Freis naar de Sin Bin voor tripping. De man meer situatie werd prima uitgespeeld. Het was Giovanni Vogelaar die vanaf de blauwe lijn zijn specialiteit liet zien. Een snoeihard schot wat de Duitse goalie hooguit gehoord heeft.

Daarna ging het erg snel. Max Hermens die goed kon doordringen in de verdediging en drie minuten later was het al 3-1. Weer drie minuten later, en wederom op de powerplay, kon Danny Stempher afdrukken. Het slotakkoord was voor Raymond van der Schuit die in de vijfenvijftigste minuut de eindstand op het scorebord zette met de 5-1. In verband met de Deutschland Cup is er zondag geen speelronde in de Oberliga en zal Tilburg dinsdagavond in Diez spelen. Officieel zijn ze door het verlies van de Scorpions nu de echte koploper op goal difference ten koste van Saale Bulls.

Na de wedstrijd had Face-Off interviews met Man of the Match Giovanni Vogelaar en coach Dave Livingston

Previous Washington verslaat met Sprong en debuterende goalie Detroit
Next Washington wint met Sprong, Ovechkin 742 goals