Washington wint met Sprong, Ovechkin 742 goals


Face-Off IJshockey NHL

Dag 32 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die met Washington Columbus versloeg. Koploper in de league Carolina niet kon winnen van Philadelphia en de Sabres de Oilers verraste.


Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tilburg doet het in laatste elf minuten

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3-2

Na het verlies van de Hurricanes liet Edmonton een kans liggen om leider te worden in de League door te verliezen van de Sabres in hun derde wedstrijd in vier dagen. Leon Draisaitl scoorde twee keer en staat nu op veertien goals. Connor McDavid had een assist en heeft nu een point streak van dertien wedstrijden. Voor de Sabres was Dylan Cozens de man met twee goals en stopte goalie Dustin Tokarski 33 saves.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 2-1 OT

Met de zevende overwinning in acht wedstrijden gaat het prima voor de Leafs. Het extra punt kwam van Auston Matthews die in overtime de game winner wist te maken.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 1-2

Koploper Carolina wist in eigen huis niet te winnen van de Flyers. Mede doordat Philadelphia goalie Carter Hart 39 saves maakte. Met zijn eerste goal van het seizoen was Zack MacEwen spekkoper bij de Flyers.

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 3-4

Daniel Sprong had dertien minuten ijstijd. Hij kwam tot vier schoten en stond op de derde lijn. Alexander Ovechkin is nu vierde in de all time scoring list van de NHL. Caps right winger Garnet Hathaway stond nu op Daniel Sprong zijn plek in de tweede lijn en scoorde twee treffers.

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 2-1

Alweer de dertiende nederlaag voor Arizona. En de derde overwinning op een rij voor Chicago. Dylan Strome was de matchwinnaar voor de Blackhawks door in de vijftigste minuut een powerplay goal te scoren. De nieuwe coach Derek King is nog ongeslagen sinds hij bij Chicago het stokje heeft overgenomen.

Previous Tilburg verslaat Krefeld in laatste elf minuten
Next Geleen verslaat Heerenveen, Luik wint ruim in Zoetermeer