Geleen verslaat Heerenveen, Luik wint ruim in Zoetermeer


Face-Off IJshockey BeNe League

De euforie van de rechtszaak winst tegen het bestuur van de Bene League door Heerenveen kon de prullenbak in na de wedstrijd tegen Geleen want er werd nipt verloren. HYC deed wat het moest doen in Leuven en Luik kwam, zag en overwon in Zoetermeer.

LEES OOK: Ovechkin 742 goals

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 4-5

Nadat de rechtszaak werd gewonnen tussen Heerenveen en de Bene League was ‘student’ import Riku Pitkanen dus speelgerechtigd. Het leverde voor de Friezen geen punt op want de thuiswedstrijd zonder publiek werd verloren van Geleen. Binnen twee minuten lagen er aan beide kanten al een puck in het net. Roope Nikkila en Lars van Sloun waren trefzeker. Twee powerplay goals binnen een tijdsbestek van een minuut halverwege de periode betekende de 2-2. Eerst was het wederom Roope Nikkila die een man meer situatie benutte en daarna deed Geleen hetzelfde. Zij scoorden via Berts Ruzidits met een mannetje meer. En nog was het niet voldoende in de eerste periode. Beide teams wisten nog een keer te scoren zodat de stand na de eerste periode 3-3 was.

Al snel in de tweede periode liet de speelgerechtigde Riku Pitkanen shorthanded zich zien. Hij zette voor de vierde keer de Friezen op voorsprong. Halverwege de wedstrijd was het Berts Ruzidits die wederom een man meer situatie wist af te straffen. 4-4 was de stand na drieëndertig minuten.  De game winner werd gemaakt in de vijftigste minuut door Ritchie van Hulten die shorthanded ervoor zorgde dat de drie punten mee terug gingen naar Geleen.

Chiefs Leuven – Heylen Vastgoed HYC 2-6

In de eerste periode kwam Herentals al snel op voorsprong door een goede actie van Chad Piccart en Jordy van Dyck met de afwerking door Jef van den Bosch. Laat in diezelfde periode verdubbelde Ethan Skinner de score voor HYC en zo eindigden de eerste periode met een stand van 0-2 voor de bezoekers uit Herentals.

In de tweede periode kwam Chiefs Leuven terug in de wedstrijd door een goal van Matteo Vandezande in de negende minuut. In de powerplay die daarop volgde scoorde HYC echter opnieuw en keken Chiefs Leuven opnieuw tegen een achterstand van twee goals aan. Maar ook Chiefs Leuven wist een powerplay te verzilveren en Dries Blockx scoorde op assist van Alec James. Maar Jacques de Ceuster van HYC vond het net ook en zo stond het 2-4 in het voordeel van HYC.

Foto: Kurt Tops

Door een vroeg HYC doelpunt in de derde periode van Nick Verschuren op aangeven van Emil Goris, wist Chiefs Leuven geen vuist meer te maken. HYC dikte de score nog aan in de vijftiende minuut. Ben Coolen na een assist van Brennan Feasy. Herentals pakte de overwinning in Leuven met 2-6

Zoetermeer Panters – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 3-11

Mede koploper in de Bene League Luik kwam op bezoek in Zoetermeer en na de eerste periode was het nog lekker spannend en was de stand 1-2 in het voordeel van de Walen. Twee keer Bryan Kolodziejczyk voor de Belgen en de goal van Zoetermeer werd gemaakt door Jesse Knoop nadat goalie Troy Passingham een rebound weggaf.

In de laatste veertig minuten was er voor Zoetermeer geen houden meer aan en vooral de eerste lijn van Luik was niet te houden. Zes punten voor Bryan Kolodziejczyk (2G, 4A). Mitch Cook (3G, 2A) en Bryan Henry (3G, 3A) en zijn drie goals waren een natural hattrick.  De ruime uitslag deed evenwel niet geheel waarde aan wat de wedstrijd was. Zoetermeer kreeg genoeg mogelijkheden  maar Luik goalie Troy Passingham vond het nog te vroeg om cadeautjes weg te geven en gaf weinig rebounds meer in het verloop van de wedstrijd. Zeven keer een powerplay voor de Panters leverde uiteindelijk geen resultaat op. De Belgen namen  de drie punten mee uit het Silverdome.

Na de wedstrijd sprak Cor Machielsen met Mitch Cook en Bryan Kolodziejczyk.

Previous Washington wint met Sprong, Ovechkin 742 goals
Next Carolina verslaat St. Louis, veertiende nederlaag Arizona