Carolina verslaat St. Louis, veertiende nederlaag Arizona


Face-Off IJshockey NHL

Dag 33 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waaronder koploper Carolina wat St. Louis versloeg, Vegas uithaalt tegen Vancouver en Pittsburgh ruim klop krijgt van Ottawa. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Heerenveen verliest van Geleen, Luik kwam zag en overwon in Zoetermeer

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 4-5

Een debuterende goalie Joseph Woll voor de Leafs die gelijk zijn eerste NHL-wedstrijd wint met 23 saves. Morgan Reilly zorgt voor de game winning goal met twaalf seconden nog te spelen.

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 6-3

Voor het eerst in zeven wedstrijden weten de Senators weer eens te winnen. Twee goals en twee assists voor Drake Batherson. Alweer de achtste nederlaag voor de Penguins.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 3-2 OT

Canadiens goalie Jake Allen valt geblesseerd uit. En met twee goals is Red Wing Dylan Larkin matchwinnaar met zijn winnende in overtime.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 3-2 OT

Door de overtime nederlaag in overtime is Florida nu op coëfficiënt derde in de league (vier nederlagen op een rij). De overtime winner voor Tampa kwam van Brayden Point die ook het extra point daarmee binnenhaalde.

New Jersey Devils – Boston Bruins 2-5

De European NHL wedstrijd Nederlandse tijd 19:00 uur werd gewonnen door de Bruins. De point streak van de Devils werd beëindigd op vier. Brad Marchand scoorde twee keer en Charlie McAvoy had drie assists voor de Bruins.

Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 3-2

Verdediger Brendan Smith scoorde zijn eerste goal voor Carolina na zijn overgang van de Rangers. Het was de game winner drie minuten voor tijd.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 3-5

Vier goals achter elkaar voor de Rangers waren voldoende om de punten mee te nemen van de Blue Jackets. Artemi Panarin en Chris Kreider scoorde er ieder twee.

Nashville Predators – Arizona Coyotes 4-1

Vier punten voor Roman Josi (2G, 2A) en alweer de veertiende nederlaag in vijftien wedstrijden voor de Coyotes.

Dallas Stars – Philadelphia Flyers 5-2

Het is de eerste overwinning voor de Stars in reguliere speeltijd dit seizoen. Twee punten voor Roope Hintz en Luke Glendenning. Beide goed voor een goal en assist.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 3-2 OT

De winning streak van de Kings stopt na zeven wedstrijden. Na 32 seconden in overtime beslist Mark Scheifele de wedstrijd ten gunste van de Jets.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 6-2

Ondanks dat de Sharks weer zeven spelers terug had vanuit het NHL-Covid19 protocol waren ze niet opgewassen tegen de Avalanche. Samuel Girard was goed voor vier punten. (1G, 3A).

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 7-4

Met zijn eerste NHL-goal was Jake Leschyshyn een van de zeven doelpuntenmakers van de Knights. Evgenii Dadonov en Jonathan Marchessault scoorde ieder twee keer voor Sin City.

Seattle Kraken – Minnesota Wild 2-4

Een natural hattrick voor Rem Pitlick die niet gewoon zijn eerste NHL-goal scoort maar er gelijk zijn eerste NHL-hattrick van maakt.


Previous Geleen verslaat Heerenveen, Luik wint ruim in Zoetermeer
Next Comeback Mechelen, Heerenveen kansloos in Herentals