Comeback Mechelen, Heerenveen kansloos in Herentals


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie wedstrijden afgelopen zondag in de Bene League waarbij Zoetermeer een 4-1 voorsprong verspeelde tegen Mechelen, Geleen ruim won van Leuven in Luik wn Heerenveen kansloos was tegen Herentals.

LEES OOK: Carolina verslaat St. Louis, veertiende nederlaag Arizona

Mechelen Golden Sharks – Zoetermeer Panters 5-4 SO

Beide teams verdedigde goed in de eerste periode. Het spel ging eigenlijk best gelijk op.  Zoetermeer kapitein Ferenc Kocsis opende de score in de elfde minuut. De Panters gingen met een 0-1 voorsprong de eerste pauze in. Tijdens de tweede periode kwam Zoetermeer met veel schwung uit de kleedkamers. Atila Birke scoorde vroeg na goed werk van Robin Otterloo en Harley Verkroost. Mechelen kreeg de eerste powerplay maar het leverde hen niets op. Zoetermeer was tijdens de powerplay zelfs zo brutaal om ook dan Mechelen goalie Mike Jansen aan het werk te zetten. Op een  mooie assist van Ferenc Kocsis scoorde Atila Birke zijn tweede treffer. Zo stond het met nog een periode te gaan 0-3 voor Zoetemeer Panters.

De Golden Sharks moesten iets ondernemen. Een vroege goal van Vadim Gyesbrechs op aangeven van Marek Ziarny zette de toon voor de derde periode. Zoetermeer Panters reageerde snel met een goal van Joy Turpijn na een assist van Ferenc Kocsis. Maar het Mechelse team voelde dat er meer in zat en trok in de aanval. In de twaalfde minuut versloeg Sandro Bosmans op assist van Mick Op de Beeck de Panters goalie Tomislav Hrelja. Er volgde een powerplay situatie voor Mechelen waarin Vadim Gyesbrechs zijn tweede van de avond scoorde, op aangeven van Alain Maescalck. De volgende powerplay buitte Mechelen de situatie opnieuw goed uit.  Ben Van Den Bogaert scoorde met een shot van net binnen het aanvallende vak. De stand is plots opnieuw gelijk 4-4. Het publiek krijgt spanning tot het einde want beide ploegen gaan voor de overwinning. In reguliere speeltijd scoren lukt echter niet meer.

Overtime

Zoetermeer Panters neemt terug de overhand en krijgt zelf een overtime penalty situatie maar weet niet te scoren tijdens de 4-on-3. Een duidelijke kans tot scoren wordt foutief afgestopt door Mechelen en de Panters krijgen een penalty maar Dean Versteeg weet deze niet te verzilveren. Goalie Mike Jansen houdt zijn Golden Sharks in de wedstrijd met verschillende geweldige reddingen. De shootouts gaan de beslissing brengen. Daar blijven de Golden Sharks Mechelen kalmer, Ben Van Den Bogaert en Sandro Bosmans scoren hun penalty. Bij Zoetermeer Panters weet enkel Tobie Collard zijn penalty om te zetten. Golden Sharks Mechelen houden twee punten in huis en Zoetermeer gaat naar huis met het eerste punt in deze Bene League.

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 7-4

Geleen en Leuven maakte er in Luik een doelpuntrijke wedstrijd van. Na de eerste periode was de stand al 5-0. Lukasz Bartak scoorde er twee, Joey Geurts, Lars van Sloun en Tom Marx maakte de vijf vol. Dries Blockx en Dean Thurura maakte de stand wat dragelijker halverwege de wedstrijd voor Leuven maar Lars van Sloun maakte ook zijn tweede van de avond. Na veertig enerverende minuten stond er 6-2 op het scorebord. Met een 5-on-3 wisten de Leuvenaren via Gregor James weer wat dichterbij te komen maar een penaltyshot van Mitch Koumans zette Geleen weer op zeven treffers. De eindstand werd bepaald door Iniaz Steyaert op 7-4.

penaltyshot Mitch Koumans

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 7-0

Na de eerste twintig minuten was het nog spannend want er werd alleen gescoord door Jachques de Ceuster die al in de tweede minuut Heerenveen goalie Jeff Honebeeke kansloos liet. In de tweede periode wisten de mannen uit Herentals drie keer te scoren. Nick Verschuren, Ben Coolen en Mitch Morgan tilde de score naar 4-0. Mitch Morgan zou zijn natural hattrick voltooien door ook de volgende twee goals te scoren in de derde periode. Brennan Feasey zorgde voor de eindstand van 7-0.

 

Previous Carolina verslaat St. Louis, veertiende nederlaag Arizona
Next Sprong scoort en geeft assist, 600 punten Connor McDavid