Sprong scoort en geeft assist, 600 punten Connor McDavid


NHL FAce

Dag 34 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong met de Capitals een keer scoorde en een assist gaf bij de ruime overwinning op Pittsburgh en de Rangers wonnen de Battle of the Hudson river met shootouts van de Devils. St. Louis verloor van Edmonton waarbij Connor McDavid als snelste zesde speler ooit in de NHL zijn zeshonderste punt scoorde.


Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Heerenveen kansloos in Herentals

Boston Bruins – Montreal Canadiens 5-2

Vier unanswered goals voor de Bruins in de derde periode was genoeg om de overwinning binnen te halen tegen de Canadiens. Het was alweer de tiende nederlaag voor de finalist van vorig seizoen de Canadiens. Voor Boston scoorde Charly McAvoy en Charlie Coyle ieder twee keer

Ottawa Senators – Calgary Flames 0-4

De gebroeders Tkachuk stonden tegenover elkaar. Matthew Tkachuk wist te winnen dankzij Dan Vladar die zijn eerste shutout pakte voor de Flames met 27 saves.

New York Rangers – New Jersey Devils 4-3 SO

Met zijn eerste twee punten dit seizoen had Kaapo Kakko een groot aandeel voor de Rangers. De shootouts gingen zeven ronden lang door. De game winner werd gemaakt door Chris Kreider. Die Devils invaller goalie Jonathan Bernier verving Mackenzie Blackwood die met een blessure van het ijs afging na 48 minuten.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 6-1

De terugkeer bij Pittsburgh van Sidney Crosby na het Covid-19 protocol werd verziekt door de Capitals. Daniel Sprong scoorde de 3-1 en had een assist bij de 4-1.

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 4-5

Leon Draisaitl had een drie punten avond en verstevigde zijn koppositie als puntenscoorder naar 31 en goals naar 15. Kyler Yamamoto werd matchwinnaar door 28 seconden voor tijd de game winner achter Blues goalie Jordan Binnington top shelf binnen te schieten.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 5-1

Troy Terry verlengde zijn point streak met een assist voor de Ducks naar veertien wedstrijden. Ryan Getzlaf heeft nu 999 punten en rookie Trevor Zegras first round pick 2019 scoorde twee keer. De Canucks lijden alweer de elfde nederlaag in vijftien wedstrijden.

Previous Comeback Mechelen, Heerenveen kansloos in Herentals
Next Comeback Columbus in laatste vier minuten, Lightning verslaat Islanders