Washington verslaat met Sprong en debuterende goalie Detroit


NHL FAce

Dag 31 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder de Oilers tegen de Bruins waarbij de Oilers de beste seizoenstart van de Oilers evenaren sinds de Wayne Gretzky jaren met tien overwinningen in twaalf wedstrijden. Daniel Sprong versloeg met Washington de Red Wings en Florida Panthers verloren na een uitstekende seizoenstart inmiddels drie wedstrijden op een rij. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Toronto shutout Dallas

Boston Bruins – Edmonton Oilers 3-5

De wedstrijd begon met een eerbetoon aan Colby Cave oud speler van beide teams en de puck-drop door zijn weduwe Emily Cave. Met twee goals hielp Leon Draisaitl de Oilers in de derde periode langs de Bruins. Hij is nu alleen topscorer in de NHL met twaalf goals.

Montreal Canadiens – Calgary Flames 4-2

Drie unaswered goals voor de Canadiens beëindigde de vijf game road wins van de Flames. Nick Suzuki scoorde de game winner vanuit de powerplay.

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 0-2

Een gehandicapt Senators met negen spelers afwezig in verband met het NHL-Covid19 protocol liepen tegen de muur aan van Jonathan Quick die alle 34 schoten wist te stoppen. Anze Kopitar scoorde inmiddels zijn achtste goal voor de Kings.

Detroit Red Wings – Washington Capitals 0-2

Debuterend NHL-goalie voor de Caps Zach Fucale pakte alle 21 schoten van de Red Wings. Daniel Sprong had dik elf minuten ijstijd en gaf vier schoten. Dmitry Orlov en Lars Eller scoorde in een tijdsbestek van tien seconden de goals voor Washington.

New Jersey Devils – New York Islanders 4-0

Met verdediger Dougie Hamilton terug in de line-up wisten de Devils hun derde wedstrijd op een rij te winnen. Goalie Mackenzie Blackwood pakte alle 42 schoten van de Islanders.

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 3-2 SO

Ondanks de acht game point streak van Aleksander Barkov verloren de Panthers door shootouts van de Penguins. Pittsburgh goalie Tristan Jarry drie shootouts.

St. Louis Blues – Nashville Predators 3-4 OT

Jordan Kyrou scoorde twee keer en zette de Blues op een 2-0 voorsprong. Met twee goals van Matt Duchene waaronder de game winner in overtime namen de Predators het extra punt mee naar Nashville.

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 4-1

Twee spelers van de Jets waren goed voor twee punten deze wedstrijd. Andrew Copp (2A) en Pierre-Luc Dubois (1G, 1A) zorgde mede voor de vierde winst op een rij voor Winnipeg.

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 7-1

Mikko Rantanen (1G, 2A), Devon Toews (1G, 1A) en Logan O’Connor (1G,1A) waren de mannen met de meeste punten tijdens deze ruime overwinning.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3-2

De eerste twee goals voor de Knights werden hun eerste NHL-goal. Paul Cotter en Jonas Rondbjerg waren de gelukkige. Met deze overwinning zorgde Vegas ervoor dat de vier game winning streak van Minnesota een halt werd toe geroepen.

Seattle Kraken – Anaheim Ducks 3-7

Troy Terry van de Ducks trok zijn point streak door naar dertien wedstrijden. Hij was goed voor twee goals en een assist. En hielp daarmee zijn ploeg aan de zesde overwinning op een rij.

Previous Toronto shutout Philadelphia, Nashville verslaat Dallas
Next Tilburg verslaat Krefeld in laatste elf minuten