Gehavend Den Haag sleept zege over de streep


Face-Off IJshockey BeNe League

De enige wedstrijd in de Bene League op vrijdagavond de negentiende november vond plaats op de Uithof en ging tussen Den Haag en Mechelen. Den Haag won nipt van de zuiderburen met 4-3.

LEES OOK: Gala voorstelling Trappers in Krefeld

UltimAir Hijs Hokij – Mechelen Golden Sharks 4-3

Een ervaren lijn die ontbrak werd opgevuld door jeugdig talent uit het eerste divisie team voor de Hagenezen. En na de eerste twintig minuten stond er ook gewoon een 2-0 op het bord. Jurryt  Smid miste eerst een kans en werd vanuit de hoek niet goed verdedigd en kon ongehinderd naar de goal crease schaatsen en zo van dichtbij de puck binnen schuiven. De 2-0 heeft Adam Logozzo nooit gezien. Reinier Staats schoot richting de goal en via de schaats van Logozzo ging de puck de hoek in waar de keeper niet was.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Robert Bos

Bij een 4-on-4 in de tweede periode kreeg Justin Evers in zijn verdedigings vak een check van Jano Vanderhulst en kwam Mechelen zo in puckbezit. Vadim Gyesbreghs loste een schot op doel waarbij goalie Brett Magnus een rebound weggaf en zo wist van dichtbij Marek Ziarny de aansluitingstreffer te maken voor de Mechelaars in de korte hoek. In minuut 32 was er een mooie actie in de neutrale zone van Joey Oosterveld die daarmee een 2-on-2 creëerde waarbij Ronald Wurm in de vrije ruimte aansloot en zo met een mooi strak schot de 3-1 kon aantekenen.

In de slotseconden van de tweede periode pakte de Fin Kim Miettinen  een slashing penalty en aan het begin van de derde periode moest Mechelen daarvoor de prijs betalen. Het was wederom Joey Oosterveld die dit keer op de powerplay vanaf de rechter face-off cirkel uithaalde en de puck in de bovenhoek zag verdwijnen achter de Belgische goalie Mike Jansen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Kurt Tops

Venijn in de staart

Eerst zorgt een op het oog onschuldige tripping penalty van Marek Ziarny op Jay Huisman ervoor dat Hijs captain Jasper Kick geblesseerd het veld moest verlaten. En met al de vele blessures komt deze er dus ook nog bij. Diezelfde Jay Huisman pakt in de laatste drie minuten een vier minuten penalty voor high sticking. Daarvan wisten de Golden Sharks goed te profiteren door binnen veertig seconden twee keer te scoren. Vadim Gyesbreghs en Sandro Bosmans zorgden voor de 4-3. Mechelen had nog een kleine minuut om met een empty net 6-on-5 te gaan, maar dat mocht helaas niet meer baten en zo hield Hijs Hokij de punten in Den Haag.

Previous Powerplaygoals, een hattrick, dubbele cijfers, en drie punten
Next Canucks weten te winnen, Avalanche heeft Kraken gekraakt