Top drie NHL Carolina, Florida en Edmonton blijven winnen


NHL FAce

Dag 38 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder de top drie die weer alle drie hun wedstrijd wonnen. Flames goalie Jacob Markstrom die zijn vijfde shutout pakte. Connor McDavid die weer een typische Conner McDavid goal scoorde en Troy Terry verlengde zijn point streak naar zestien wedstrijden.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Caps verslaan Kings met Sprong op derde lijn.

Buffalo Sabres – Calgary Flames 0-5

De vijfde shutout in dertien wedstrijden. Jacob Markstrom is aan een goede start van het seizoen begonnen. Drie punten voor Johnny Gaudreau (2G, 1A) en Matthew Tkachuk (1G, 2A).

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 2-1

De vijfde overwinning op een rij voor de Leafs, en daarmee stopte de winning streak op vier van de Rangers. Twee goals van Morgan Rielly.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 0-6

De eerste goal van Sidney Crosby voor de Penguins dit seizoen. En de eerste shutout voor Pens goalie Tristan Jarry.

Florida Panthers – New Jersey Devils 4-1

Nieuw record voor de franchise Panthers. De negende thuisoverwinning op een rij. 12157 toeschouwers waren getuige dat rookie goalie Spencer Knight 45 saves maakte.

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 3-4

In minuut 58 scoorde Tampa de 3-2 via Steven Stamkos. Negen seconden voor tijd zorgde Claude Giroux voor het ene punt want in de shootouts waren de mannen uit Tampa Bay beter.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 4-1

Twee goals voor Brandon Saad zorgde voor weer eens een overwinning voor de Blues na vier nederlagen.

Minnesota Wild – Dallas Stars 7-2

Vier punten voor Kirill Kaprizov (1G, 3A) en drie voor Alex Goligoski (1G, 2A), Mats Zuccarello (1G, 2A) en Victor Rask (1G, 2A).

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 2-1 SO

Het debuut voor de in Edmonton geboren rookie goalie Stuart Skinner die voor het eerst een thuiswedstrijd speelde in Rogers Place. Hij stopte 46 schoten. Was kansloos op een schot van Nicolaj Ehlers maar wist alle drie de shootouts te pakken van de Jets. En Conner McDavid slalomde weer op snelheid langs drie van de Jets bij de 1-1 alsof ze er niet stonden.

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets 4-5 SO

Twee goals voor Boone Jenner van de Blue Jackets en de eerste NHL-goal voor Justin Danforth in zijn tweede wedstrijd. Voor Arizona hield goalie Scott Wedgewood lang stand met 42 saves maar tijdens de shooutouts was het extra punt voor Columbus.

Vegas Golden Knights – Detroit Red Wings 5-2

De eerste multipoint game van Zach Whitecloud voor de Knights. Hij scoorde twee goals. Givani Smith scoorde zijn eerste goal van dit seizoen voor de Red Wings.

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 1-2

De Hurricanes eindigde de winnings streak van de Ducks op acht. De koploper van de NHL scoorde via verdediger Ethan Bear die overkwam van de Edmonton Oilers in een trade en rookie Seth Jarvis die alweer zijn derde goal van het seizoen maakte.

Previous Capitals verslaan Kings met Daniel Sprong op derde lijn
Next Powerplaygoals, een hattrick, dubbele cijfers, en drie punten