Den Haag maakt het verschil tegen Leuven in de slotfase


Face-Off IJshockey BeNe League

De bekerwedstrijden zijn achter de rug. Wat nog rest in Belgie zijn de finale en in Nederland het inhaal halve finale duel tussen Unis Flyers Heerenveen en Snackpoint Eaters Limburg en daarna de finale waar Hijs Hokij al instaat. Voor de Bene League hield Chiefs Leuven het 52 minuten vol tegen UltimAir Hijs Hokij en in de laatste acht minuten scoorde Den Haag nog vier keer.

LEES OOK: Daniel Sprong scoort maar verliest in overtime

UltimAir Hijs Hokij – Chiefs Leuven 7-2

Leuven opende de score aan het eind van de eerste periode door Alec James. Den Haag wist het verschil te repareren binnen 44 seconden. Levi Boer schoot en Chiefs goalie Wouter Peeters dacht de puck makkelijk te pakken maar stuiterde over de handschoen zo de goal in. Na twintig minuten gingen beide teams met 1-1 de eerste break in.

Wederom kwam Leuven op voorsprong en wederom was het Alec James. Hij mocht een penaltyshot nemen tegen Brett Magnus en wist hem met een mooie move te verslaan.

tekst gaat verder onder de video

Net als bij de 0-1 repareerde Den Haag het verschil heel snel. Binnen anderhalve minuut lag de 2-2 in het Leuvense net. Adam Logozzo kon op een assist van Jeffrey Melissant toeslaan. In minuut 29 kregen twee Leuvenaren beide een straf. En in de slotseconde van de 5-on-3 scoorde Joey Oosterveld zijn eerste van het seizoen. Na 31 minuten spelen pakte daarmee Den Haag zijn eerste voorsprong. Justin Evers moest de Sin Bin in voor slashing waarbij Leuven op de powerplay meerdere kansen creëerde maar Brett Magnus zorgde ervoor dat Den Haag met één goal voorsprong de tweede break ingingen.

Laatste acht minuten prijsschieten voor HIJS

Jeffrey Melissant scoorde een fraaie goal voor de 4-2 door in de winkelhaak raak te schieten. Dat gebeurde acht minuten voor tijd. Op de powerplay scoorden Bjorn Borgman zijn eerste en Jeffrey Melissant zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was voor Stace van Bentem die twintig seconden na de 6-2 de 7-2 kon binnen schuiven. Jeffrey Melissant maakte zes punten deze wedstrijd. (2G, 4A).

Na de wedstrijd spraken wij met Joey Oosterveld van Den Haag en coach Joris Peusens van Leuven.

 

Previous Sprong scoort maar verliest in overtime, eerste hattrick Seattle
Next Arizona verliest tiende keer, ongelofelijke goal Connor McDavid