Sprong scoort maar verliest in overtime, eerste hattrick Seattle


Face-Off IJshockey NHL

Dag vierentwintig van de NHL bracht ons negen wedstrijden waarbij twee spelers vier goals scoorden en de eerste hattrick voor de nieuwe franchise Seattle Kraken waarbij Jordan Eberle een natural hattrick binnen schoot. En natuurlijk onze eigen Daniel Sprong die scoorde maar uiteindelijk toch verloor met de Capitals in overtime van de Panthers. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Eichel getrade naar Vegas

Boston Bruins – Detroit Red Wings 5-1

Bruins Patrice Bergeron had dit seizoen nog niet gescoord. Afgelopen nacht waren het er vier. tegen de Red Wings.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 2-1 OT

Pas in de allerlaatste minuut scoort Toronto de gelijkmaker via John Tavares. En door een slashing penalty van Victor Hedman konden de Leafs het overwicht in overtime ten gelde maken. William Nylander scoorde de game winning goal.

Montreal Canadiens – New York Islanders 2-6

Voor de Islanders scoorde Brock Nelson vier goals, gaf Anthony Beauvillier drie assists en goalie Ilja Sorokin maakte 36 saves.

Ottawa Senators – Vegas Golden Knights 1-5

Twee goals voor Jonathan Marchessault en goalie Robin Lehner die 38 saves maakte zorgde voor de ruime winst van de Knights.

Florida Panthers – Washington Capitals 5-4 OT

Nog maar een goal heeft Alexander Ovechkin nodig om op de all time list vierde te worden qua goals. Daniel Sprong had zestien minuten ijstijd. En Sprong wist daarin een goal te scoren. De Panthers hebben nu een point streak van tien wedstrijden. Negen overwinningen en een overtime verlies.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3-2 OT

Geen coach geen Sidney Crosby in verband met het COVID-19 protocol voor de Penguins. Wel in overtime de Flyers verslaan. Verdediger Kris Letang scoorde zijn eerste van het seizoen voor de Pens. En het leverde ze twee punten op.

Calgary Flames – Dallas Stars 3-4 OT

De Flames begonnen het seizoen met een nederlaag tegen de Oilers maar daarna zes overwinningen en drie keer overtime verlies. Tegen de Stars was het Jamie Benn die het extra punt mee nam naar Dallas.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 3-5

Een debutant in de goal bij de Blues. Joel Hofer geboren in Canada pakte de winst. En hij maakte 23 saves. Robert Thomas scoorde een goal en gaf een assist voor St. Louis.

Seattle Kraken – Buffalo Sabres 5-2

De eerste hattrick voor Seattle kwam op naam van Jordan Eberle die drie goals achter elkaar scoorde in een tijdsbestek van tien minuten. Voor Buffalo is het de derde nederlaag op een rij en de eerste na de Eichel trade.

Previous Jack Eichel is verlost van Buffalo met trade naar Vegas
Next Den Haag maakt het verschil tegen Leuven in de slotfase