Vegas elimineert Colorado, New York gooit Boston eruit


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Woensdag en donderdag konden de laatste twee halve finalisten bekend worden. Zowel New York als Vegas stapten met een 3-2 voorsprong het ijs op. Beide ploegen pakten hun vierde zege en zo zijn de halve finales bekend.

Lees ook: Bo Subr naar Löwen Frankfurt

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 6-3

Colorado stond op een 2-0 voorsprong in de serie, maar keek tegen een 3-2 achterstand aan voor aanvang van duel zes. De vloek van de Presidents’ Trophy bleef overeind. Colorado kan naar huis. Vegas gaat naar de laatste vier.

Het duel stoof uit de startblokken. Devon Toews scoorde na 23 tellen, de gelijkmaker lag er 52 seconden later in via Nick Holden. Vegas ging met een voorsprong rusten via William Karlsson.

In het middenstuk spektakel alom. Colorado kwam twee keer op gelijke hoogte. Alex Pietrangelo deelde een tik uit door 13 tellen voor de rust de 4-3 te maken. William Carrier zette de Golden Knights in minuut 52 op een marge van twee. De Avs vielen aan, maar kwamen tekort. De empty netter van Max Pacioretty bezegelde het lot van de nummer één van het reguliere seizoen. Vegas gaat met Montreal uitmaken wie de finale haalt.

New York Islanders – Boston Bruins 6-2

Boston kon aan de bak, wetende dat uitschakeling dreigde. Aan New York de schone taak om het match point voor eigen publiek te verzilveren.

Travis Zajac zetten de thuisploeg op 1-0, Brad Marchand noteerde de gelijkmaker. In de tweede periode sloeg New York genadeloos toe. Twee treffers van Brock Nelson en een goal van Kyle Palmieri zorgden voor 4-1.

Met zijn tweede goal bracht Marchand zijn ploeg terug naar 4-2. De defensie van de Islanders gaf echter geen krimp. In de slotminuut legde New York nog twee empty net goals tegen de touwen. Exit voor Boston. Nummer vier New York is de beste van het oosten en neemt het op tegen Tampa Bay.

Afbeelding

Previous Jeffrey Melissant keert na twee jaar terug bij CAIROX HIJS Hokij
Next New York deelt harde tik uit aan regerend kampioen Tampa Bay