Bo Subr verlaat Tilburg Trappers na zes jaar voor Löwen Frankfurt


Bo Subr Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Na zes jaar verlaat Bo Subr Stappegoor om aan de slag te gaan in de DEL2. Löwen Frankfurt zal de nieuwe thuisbasis worden van de 41-jarige oefenmeester.

Lees ook: Jeffrey Melissant keert terug bij CAIROX HIJS Hokij

SUBR: VAN ROOKIE NAAR ERVAREN COACH

In 2015 verraste Trappers met de aanstelling van de toen 35-jarige Tsjech. Op het cv prijkten was assistent-coach van Nederland U18 en U20, plus hoofdcoach bij deze ploegen. Ook was hij trainer van het NIJA Talent team in Eindhoven.

Het bleek een gouden greep, want Subr kan indrukwekkende cijfers overleggen. In 337 duels werden 756 punten behaald. 262 zeges tegen 75 verliespartijen leverden drie algehele Oberliga-titels op en ook drie Oberliga Nord kampioenschappen.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Trappers Herner EV
Foto: Arie Leeuwesteijn

OPVOLGING

Algemeen directeur Ruud van Baast is blij en gunt Subr de overstap van harte. “We gaan in goed overleg en in goede harmonie uit elkaar en gunnen Bo deze promotie. De onderlinge verstandhouding met de spelers was zelfs na zes jaar nog uitstekend. Toch is het voor de jongens wellicht een goed moment om vanaf komend seizoen een nieuw gezicht voor de groep te hebben staan. Bovendien is het prettig dat we het nieuws zo vroeg naar buiten kunnen brengen want dat geeft ons voldoende tijd een vervanger voor Bo te vinden.”

Over de opvolging is nog niets bekend, maar wordt druk gespeculeerd in de bekende wandelgangen. Subr is ondertussen al gepresenteerd bij Frankfurt en tekent een contract voor één jaar.

Previous Tampa Bay en Montreal naar laatste vier, Vegas en New York op match point
Next Jeffrey Melissant keert na twee jaar terug bij CAIROX HIJS Hokij