Tampa Bay en Montreal naar laatste vier, Vegas en New York op match point


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee dagen NHL PlayOffs leverden twee halve finalisten op. Dé verrassing bij de laatste vier is Montreal Canadiens. Zij sweepten Winnipeg. Regerend kampioen Tampa Bay is ook door, terwijl Vegas en New York hun derde zege boekten.

Lees ook: Canada pakt wereldtitel op WK

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 0-2

Do or die voor de Bunch of Jerks in het vijfde duel. De Canes moesten winnen om uitschakeling te voorkomen. Tampa Bay sloeg echter gedecideerd toe. Met een shutout boekte het een plaats in de halve finales.

In de eerste periode bleef de goal horn uit, in het middenstuk knalde Brayden Point de 0-1 op het bord. Rookie Ross Colton besliste het duel in de 50e minuut.

De terugkeer van Nikita Kucherov legt Tampa Bay geen windeieren. Met 18 punten (5G, 13A) leidt hij het leaderboard in de play-offs. Exit Carolina, de kampioen naar de laatste vier.

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 3-2 OT

Montreal stapte maandag met een 3-0 voorsprong het ijs op tegen Winnipeg. Zes winstpartijen op rij stonden er op de teller. Daar kwam nummer zeven bij. En dus een ticket voor de halve finales.

Nadat Erik Gustafsson en Artturi Lehkonen de Habs op 2-0 zetten, kwamen de Jets via twee treffers van Logan Stanley naar 2-2. In overtime besliste Tyler Toffoli het duel binnen twee minuten voor de Canadiens. Een clean sweep en een stretch van bijna 438 minuten zonder achterstand in een wedstrijd.

Montreal is halve finalist. Dat zullen weinigen voorspeld hebben. Het is wachten op Boston of New York.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Colorado pakte de eerste twee duels, Vegas duel drie en vier. De serie liep dus volgens thuisvoordeel. De Golden Knights waren de eerste die een klap uitdeelden vannacht. En een grote ook.

Niets leek een derde zege van de Avs in de weg te staan. Brandon Saad kogelde nagenoeg in de eerste buzzer raak. Jason Donskoi verdubbelde de marge naar twee in minuut 37. Binnen vijf minuten in periode drie had Vegas de zaak rechtgetrokken naar 2-2. Overtime dus. En ook daar ging het snel. 50 tellen na de start prikte Mark Stone de 2-3 binnen. Comeback complete.

Vegas mag het nu als eerste proberen af te maken: met een 3-2 voorsprong gaat het verder in de T-Mobile Arena.

Boston Bruins – New York Islanders 4-5

Boston en New York kwamen maandag met een 2-2 stand het ijs op n de TD Garden. Na afloop van het vijfde duel, zal menig Bruins-fan zich afgevraagd hebben: ‘hoe kan New York gewonnen hebben vanavond?’

Nadat David Pastrnak na 85 seconden de score opende, trok Mathew Barzal de boel recht. In het middenstuk ging het mis voor de thuisploeg. Vanaf 2-2 scoorden Josh Bailey en Jordan Eberle binnen twee minuten. Toen Brock Nelson vroeg in periode drie de 2-5 binnenschoot, leek het gedaan.

Pastrnak en David Krejci brachten weer hoop in de harten. Een furieus slot volgde, maar New York gaf geen krimp. 44-19 qua shots on goal. Een 4-5 zege voor New York. 3-2 voor de Islanders in de serie nu.

Previous Vegas overpowert Colorado, Montreal op drempel van halve finale
Next Bo Subr verlaat Tilburg Trappers na zes jaar voor Löwen Frankfurt