Vegas overpowert Colorado, Montreal op drempel van halve finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de zondag. Vegas zette de serie weer op 2-2 tegen Colorado. Montreal is op stoom en staat op 3-0 tegen Winnipeg. Een plek in de halve finale is binnen handbereik.

Lees ook: Canada pakt wereldtitel in overtime tegen Finland

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 5-1

De serie tussen de twee power houses ging met een 2-1 voorsprong van start aan duel vier. In de T-Mobile Arena viel weinig eer te behalen voor de Avs. Vegas ging er met de winst vandoor.

Brandon Saad zette de bezoekers na twee minuten op 0-1, maar Vegas antwoordde snel. Jontahan Marchessault bracht het evenwicht terug in minuut acht. De Golden Knights waren de betere ploeg en sloegen in het middenstuk het gaatje. Een vroege goal van Max Pacioretty en de tweede van Marchessault zorgden voor een marge van twee.

In het slotstuk figureerde Colorado. Slechts vier schoten kwamen er op Fleury af. Marchessault pikte een hattrick op en Patrick Brown bracht de eindstand op 5-1. Met een 2-2 stand keert de serie terug naar Denver.

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 5-1

Wie na vier duels in de eerste ronde tegen Toronto had gezegd dat Montreal op weg was naar de Conference Finals? Had een enkeltje witte jas kunnen boeken. Zes duels en zes zeges later staan de Canadiens op de drempel van de halve finale.

Winnipeg is in deze serie geen schim van de ploeg die Edmonton op een sweep trakteerde. Montreal gaat, aan de hand van een uitblinkende Carey Price, rustig verder. Corey Perry zette de Habs na vijf minuten op 1-0 en de thuisploeg keek nooit meer achterom.

Pas bij 3-0 wisten de Jets te scoren, maar in de slotperiode bezegelden Nick Suzuki en Joel Armia, met zijn tweede shorthanded goal van de wedstrijd, het lot van de bezoekers. Montreal staat op een 3-0 voorsprong en kan het in duel vier gaan afmaken. Het staat er echt. Weinig mensen hadden dit op voorhand voorspeld.

Previous Canada pakt wereldtitel in overtime tegen Finland, Amerika pakt brons
Next Tampa Bay en Montreal naar laatste vier, Vegas en New York op match point