Vegas komt terug in serie, shutout winst voor Montreal


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de vrijdag. Daarin sloeg Vegas terug en pakte het derde duel tegen Colorado. Montreal won voor de vijfde keer op rij, nu met een shutout in Winnipeg.

Lees ook: Cas Staps naar Bulldogs Luik

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 3-2

Voor het eerst dit seizoen was er een uitverkocht stadion tijdens een NHL-wedstrijd. De T-Mobile Arena van Vegas zat tot de nok toe gevuld. Het publiek kreeg een heerlijk derde duel voorgeschoteld.

De Golden Knights stormden de hekken uit en zette Colorado van kiet af aan onder druk. Scoren lukte niet. Dat deed de ploeg wel vroeg in periode twee via William Karlsson. De bezoekers sloegen 90 tellen later al terug via Carl Soderborg.

In het slotstuk kwamen de Avs op de power play op voorsprong via Mikko Rantanen. Opnieuw zette de thuisploeg druk en dit keer succesvol. Binnen 45 seconden legden Jonathan Merchessault en Max Pacioretty de 2-2 en 3-2 tegen de touwen. Het betekende de eerste nederlaag voor Colorado in de play-offs. De eerste winst voor Vegas in deze serie is een feit, die nu op 2-1 staat.

Winnipeg Jets – Montreal Canadians 0-1

Zonder Mark Scheifele, die vier duels schorsing uitzit, trok Winnipeg ten strijde tegen Montreal. Of beter gezegd: tegen Carey Price die zijn topvorm te pakken heeft in het post-season.

Ook Connor Hellebuyck keepte een puike partij en zou uiteindelijk met 29 saves eindigen. Het verschil werd in de 22e minuut gemaakt door Tyler Toffoli. Montreal stond in ondertal op het ijs, toen Toffoli de puck kreeg. Met een prachtige toe-drag stuurde hij de defensie het bos in en schoot hoog raak. In het restant van de wedstrijd wist Price zijn doel leeg te houden. Hij pakte een 24-save shutout.

De tweede zege in de serie, de vijfde op rij voor de Habs. Zij hebben nu een 2-0 voorsprong te pakken.

Previous Cas Staps tekent bij Bulldogs de Liège
Next Canada verslaat Amerika, Finland wint nipt van Duitsland