Cas Staps tekent bij Bulldogs de Liège


Cas Staps
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Bulldogs de Liège maakte vanochtend de aanwerving van Cas Staps wereldkundig. De 26-jarige aanvaller, die anderhalf jaar geleden Nijmegen halfweg het seizoen verliet, trekt voor minstens één seizoen naar de Vurige Stede aan de Maas.

Lees ook: Het rommelt weer eens achter de schermen in het ijshockey

Staps: nu in Bulldogs shirt

Cas Staps, die in Tilburg opgroeide, stapte op zijn zestiende over naar het CTO in Eindhoven om daar studies en topsport te kunnen combineren. Exact tien jaar geleden trok Staps richting Canada en speelde er, net als Mickey Bastings eerder, een mooi seizoen bij Banff Academy Bears. Samen met Reno de Hondt ging Staps heel kort bij Malmö Red Hawks U18 aan de slag. Weer in Nederland maakte hij het seizoen vol bij Eindhoven High Techs. In 2013 debuteerde Cas bij Tilburg Trappers en speelde er twee seizoenen. Vervolgens vertrok de winger naar Zoetermeer Panters in de BeNe League. In drie BeNe-seizoenen was Staps erg productief met 99 punten.

Tekst gaat onder de foto verder

foto : Jan Hofstede

Voor het seizoen 2018-2019 had Staps voor Nijmegen gekozen, maar die overgang verliep niet zo heel erg soepel en werd geblokkeerd. Uiteindelijk werd het een seizoen Mechelen Golden Sharks. Ook bij de Sharks bewees hij zijn slagkracht met 21 punten in de reguliere BeNe-competitie. Uiteindelijk kon Staps dan in 2019 bij Nijmegen Devils aan de slag. Eind januari brak Staps zijn seizoen af.

Nieuwe uitdaging

“Mijn overgang naar Luik is voor mij een aantrekkelijke move. Ik kijk er naar uit om met Bulldogs te trainen en straks te spelen. De uitwedstrijden in Luik waren steeds lekker en passioneel. Het publiek is er talrijk en luidruchtig aanwezig. En ook het Luikse team is erg enthousiast. Ik ben gelukkig dat ik nu het Luikse shirt zal dragen. En ja, met “mijn” nummer 71 op de rug natuurlijk.”

Tekst gaat onder de video verder

https://youtu.be/kADUM67aKU0

Bulldogs team manager Louis Letté: “We hadden en hebben een sterke, trouwe en stevige spelersgroep.. Door het afhaken van eerst Ax’l Milpas en vervolgens Alexandre Bremer moesten we uitkijken naar offensieve slagkracht. Met de aanwerving van Cas hebben we een getalenteerde en ervaren aanvaller erbij. Op zijn zesentwintigste komen zijn sterkste jaren er nu aan. Onder toezicht van Coach Uli Egen en rechterhand Jac Scholtes werken we al even aan de fysieke paraatheid van de groep. Physical Coach Bruno Bellen traint de groep al even  twee, drie keer per week buiten. Het is immers al veel te lang geleden. Nu wat vroeger samen opbouwen is absoluut nuttig, ook voor de groepsgeest.”

Previous Boston en Carolina winnen heerlijke play-off duels in overtime
Next Vegas komt terug in serie, shutout winst voor Montreal