Boston en Carolina winnen heerlijke play-off duels in overtime


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de donderdag. Beide duels waren van start tot finish een heerlijkheid om te kijken. Boston pakte een 2-1 voorsprong in de serie tegen New York, Carolina zette de eerste zege van de serie op de teller tegen Tampa Bay.

Lees ook: Duitsland na thriller bij de laatste vier op WK

New York Islanders – Boston Bruins 1-2 OT

De eerste twee duels lieten al zien dat de clash tussen de twee speelstijlen een prachtige serie zal opleveren. Met een 1-1 stand ging duel drie van start.

Craig Smith keerde terug in de line-up en liet zich direct zien. In minuut zes liet hij het net achter Semyon Varlamov bollen. New York klampte aan, maar kon niet langszij komen.

In periode twee en drie werden de Islanders ver achteruit gedrukt. Boston voerde de druk op, maar kon het overwicht niet uitdrukken in goals. Liefst 34 keer werd het doel van Varlamov onder vuur genomen, zonder resultaat. Daar kregen de Bruins de rekening voor gepresenteerd via Mathew Barzal in minuut 55.

In de overtime had de thuisploeg de overhand, maar Brad Marchand werd de match winner. Hij besliste het duel in minuut 64 en zorgde voor de terechte 2-1 voorsprong van Boston.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 2-3 OT

De regerend kampioen keerde met een 2-0 voorsprong terug in de Amelie Arena. Twee keer werd Carolina met 2-1 verslagen, waarbij het tweede duel een beetje ‘gestolen’ werd. Carolina sloeg terug in duel drie.

Petr Mrazek pakte zijn eerste start in de play-offs voor de Hurricanes en verving Nedeljkovic. Beide ploegen maakten er weer een lekker duel van. Na een doelpuntloze eerste doorgang sloegen de bezoekers als eerste toe. Binnen acht minuten liep het naar 0-2 via Brett Pesce en Sebastian Aho. Het antwoord lag een minuut later al achter Mrazek via, wie anders, Brayden Point. Nog voor de pauze herstelde Alex Killorn het evenwicht.

In het slotstuk had Tampa Bay ietsjes het overwicht, maar Carolina hield vakkundig stand. En dus gingen de ploegen naar overtime. Dit keer pakten de Canes wél de zege. Jordan Staal mikte raak en zette de serie op 2-1.

Previous Duitsland na thriller door, Canada in overtime langs Rusland
Next Cas Staps tekent bij Bulldogs de Liège