Zieke Sprong ziet Washington ‘Fight Night’ winnen, Jets naar play-offs


Face-Off IJshockey NHL

Negen duels op de woensdag. Washington won een heetgebakerd duel in New York, Winnipeg pakte een play-off ticket, Nashville en St. Louis deden dat nog niet.

New York Rangers – Washington Capitals 2-4

Na amper vijf minuten stonden er al bijna 100 minuten op de teller na een aantal knokpartijtjes. Daniel Sprong ontbrak. De Nederlander was ziek. T.J. Oshie maakte een hattrick, amper 24 uur nadat zijn vader overleed. De Caps pakten de koppositie weer terug in het oosten.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 0-4

Winnipeg kan zich gaan opmaken voor de play-offs na de 4-0 zege bij Calgary Flames. Adam Lowry had twee goals en een assist. Connor Hellebuyck pakte met 32 saves een shutout.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 5-1

Montreal had aan een punt genoeg om ook een play-off ticket te pakken. Ottawa stak daar vakkundig een stokje voor. Shane Pinto maakte zijn eerste in de NHL voor de Senators, die 7-1-1 zijn in de laatste negen duels.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3-2

Een dure mispeer van Colorado bij San Jose. De Avs verspeelden een 2-0 voorsprong. Thomas Hertl had twee goals en een assist voor de Sharks. Colorado heeft nu twee verliespunten meer dan Vegas.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Vegas sleepte een hele belangrijke zege uit het vuur bij Minnesota. Het vestevigde de koppositie in het Westen en naderde Carolina tot één verliespunt in de jacht op de Presidents’ Trophy. Marc-André Fleury pakte zijn 490e zege en is nu de nummer drie op de goalies win list aller tijden.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 2-3 SO

St. Louis moest winnen. Los Angeles verliezen. Dan was het play-off ticket binnen. De Blues verloren na shootouts. Troy Terry zorgde voor de winnende treffer voor Anaheim.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 2-4

De Kings hangen nog aan een zijden draadje en stelden uitschakeling nog heel even uit. Anze Kopitar noteerde punt nummer 1000, Gabriel Vilardi pikte twee goals mee. Arizona is nu definitief uitgeschakeld.

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 4-2

Nashville kon bij winst een play-off ticket pakken, als Dallas zou verliezen. Het ging zelf onderuit in Columbus. De Predators verspeelden twee keer een voorsprong. Oliver Bjorkstrand had twee goals en een assist.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 6-2

Tampa Bay klom weer naar plek twee in Central met een zege op de Stars. Erik Cernak had een goal en twee assists. De Bolts liggen vier punten achter op Carolina. Dallas moet twee verliespunten goedmaken op Nashville voor een play-off ticket.

Previous Carolina ruikt Presidents' Trophy, McDavid nadert 100 punten
Next Koploper Carolina onderuit, Matthews en McDavid fenomenaal