Carolina ruikt Presidents’ Trophy, McDavid nadert 100 punten


Face-Off IJshockey NHL

Vijf duels op de dinsdag. Daarin blijft Carolina op koers voor de Presidents’ Trophy, gaat Connor McDavid richting 100 punten en was er de spannende strijd om de plekken één tot en met vier in het oosten.

Lees ook: Sprong weer belangrijk voor Washington

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 6-3

Carolina pakte voor de twaalfde keer op rij een punt en blijft daarmee koploper in de NHL. Andrei Svhechnikov (2G, 1A) had een belangrijk aandeel in de winst. De Canes zullen met Vegas en Colorado gaan uitmaken wie de beste van het reguliere seizoen wordt na 56 duels.

Tekst gaat verder onder de stand

NHL Stand

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 1-4

Edmonton zal waarschijnlijk tweede worden in het noorden. Iedereen kijkt naar Connor McDavid en zijn jacht op 100 punten. Hij noteerde weer twee assists en staat op 93. Leon Draisaitl pikte twee goals mee.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 3-7

Pittsburgh nam revanche voor de 7-2 nederlaag, door nu zelf ruim te winnen. Philadelphia kwam nog terug tot 3-4, maar daarna was het op. Sidney Crosby had twee goals en een assist. De Pens namen de leiding weer in de East Division.

New Jersey Devils – Boston Bruins 4-3 OT

Boston is op jacht naar plek één of twee in het oosten. De Bruins liepen tegen een nederlaag aan bij New Jersey. Pavel Zacha maakte twee goals voor de Devils. Kostbaar puntverlies voor Boston, zoals je ziet op de stand onderaan de pagina.

Buffalo Sabres – New York Islanders 4-3

Duurder puntverlies leed New York Islanders bij Buffalo Sabres. De 4-3 nederlaag betekent dat de Islanders nagenoeg zeker als vierde eindigen in de East Division. ECHL-goalie Michael Houser pakte zijn tweede overwinning met 45 saves.

Top-4 East Division

Previous Sprong belangrijk in tumultueus duel, Boston en Edmonton naar play-offs
Next Zieke Sprong ziet Washington 'Fight Night' winnen, Jets naar play-offs