Sprong belangrijk in tumultueus duel, Boston en Edmonton naar play-offs

Maar liefst veertien wedstrijden werden er gespeeld afgelopen nacht. Daniel Sprong scoorde de game winner in de stevige wedstrijd tegen de New York Rangers. Edmonton onder aanvoering van Connor McDavid plaatste zich voor de play-offs net zoals Boston. Er zijn nog vier play-off plekken te vergeven. Twee in Noord, een in West en een in Central.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 3-1

Met de winst loopt St. Louis uit op Arizona en L.A. Kings in strijd om de play-off plekken. David Perron maakte zijn 600ste NHL punt voor de Blues.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 6-5

De Wild scoren twee late goals in de laatste minuut binnen 26 seconden en verslaan daarmee Vegas. Nick Bonino pakte drie punten voor Minnesota (2G, 1A). En rookie Peyton Krebs gaf een assist tijdens zijn debuut in de NHL voor de Knights.

Buffalo Sabres – New York Islanders 4-2

De 28 jarige ECHL goalie Michael Houser won tijdens zijn NHL debuut voor de Sabres met 34 saves. De shutout streak van Islanders Semyon Varlamov eindigde op 248 minuten.

New Jersey Devils – Boston Bruins 0-3

De Bruins gaan door naar de play-offs zodat in East de vier deelnemers bekend zijn. Het gaat nu alleen nog om in welke volgorde de teams eindigen. Boston won van de laatste twaalf tien wedstrijden.

New York Rangers – Washington Capitals 3-6

Alexander Ovechkin speelde één shift en moest daarna weer geblesseerd afhaken. Door de nederlaag zijn de Rangers uitgeschakeld voor de play-offs. Daniel Sprong scoorde de game winning goal en werd first star of the game.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 7-2

Pittsburgh verloor bij de terugkeer van Evgeni Malkin. Pittsburgh is nu ingehaald door de Caps om plek een. De Flyers wonnen na drie nederlagen op een rij.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 5-2

Met deze nederlaag zijn de Blackhawks officieel uitgeschakeld voor de play-offs. Sebastian Aho scoorde een hattrick en verlengde zijn point streak naar elf wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 3-4 OT

Nashville kon zich in overtime herstellen van de 0-3 voorsprong die men verspeelde doordat in de laatste periode Emil Bemstrom een hattrick scoorde voor de Blue Jackets.

Montréal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

Auston Matthews scoorde goal nummer 39 voor Toronto. Rookie Cole Caufield van de Canadiens scoorde in zijn tweede wedstrijd zijn tweede overtime winning goal.

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 2-1

De Jets verliezen voor de zevende keer op een rij en staan nu gedeeld vierde in Noord. In de laatste minuut scoorde Nikita Zaitsev de winning goal.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 2-3

Kings goalie Jonathan Quick verliet geblesseerd het ijs en Anze Kopitar scoorde twee punten (1G, 1A) en staat nu op 999 punten.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 4-5 OT

Door het overtime verlies zijn de Sharks officieel uitgeschakeld voor de play-offs. De Avalanche wipt over de Wild heen naar de tweede plek en hijgen koploper Vegas in de nek.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3-5

Connor McDavid pakte weer vier punten (2G, 2A) en staat inmiddels op 91 punten (30G, 61A) met nog zes wedstrijden te gaan. Gaat hij de 100 halen? De Oilers hebben voor de tweede keer de play-offs gehaald sinds 2006.

Dallas Stars – Florida Panthers 4-5 OT

Aleksander Barkov zorgde ervoor dat de Stars maar een punt overhield aan de wedstrijd tegen de Panthers. In overtime scoorde hij met een powerplay goal.