Koploper Carolina onderuit, Matthews en McDavid fenomenaal


Face-Off IJshockey NHL

Zes duels op de donderdag. Koploper Carolina ging in overtime onderuit tegen Chicago, Auston Matthews staat op 40 goals en Connor McDavid is nog vier punten verwijderd van 100 punten.

Lees ook: Washington wint Fight Night in New York

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 1-2 OT

Carolina liet een duur punt vallen tegen Chicago. 122 tellen voor het einde maakten de Hawks gelijk, in overtime scoorde Alex DeBrincat de winnende. Door het verlies heeft Vegas nu evenveel verliespunten in de race om de Presidents’ Trophy, waar nog vier teams in voor in aanmerking komen.

NHL Stand

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 5-2

De Maple Leafs zijn één punt verwijderd van de divisie-titel. Auston Matthews prikte zijn 40e goal van het seizoen binnen. Montreal liet opnieuw een kans onbenut om een play-off ticket te pakken.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-6

Vancouver scoorde vier keer op de eerste vier schoten. Na amper twaalf minuten was het 0-4. Exit Mika Koskinen dus. Connor McDavid plakte drie assists achter zijn naam en staat nu op 96 punten. Hij heeft nog vier duels te gaan om de 100 punten grens te slachten.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 8-4

Pittsburgh pakte de koppositie weer over in het oosten. Buffalo hield tot 3-3 gelijke tred, maar boog uiteindelijk ruim. Jeff Carter was goed voor vier goals.

Boston Bruins – New York Rangers 4-0

Ook Boston is nog in de race voor de divisie titel. Brad Marchand had twee assists en Jeremy Swayman had slechts vijftien saves nodig voor de shutout. De Bruins hebben nu evenveel verliespunten als de Penguins. Washington, Pittsburgh en Boston gaan uitmaken wie kampioen wordt.

Top-3 East Division

 

New York Islanders – New Jersey Devils 1-2

De Islanders hebben een play-off ticket al binnen, maar lopen niet lekker. De derde nederlaag op rij voor New York, die slechts vier van de laatste tien duels wonnen. Michael McLeod had de winnende treffer. New York weet dat het vierde wordt en de eerste ronde tegen de nummer één van het oosten mag aantreden.

Previous Zieke Sprong ziet Washington 'Fight Night' winnen, Jets naar play-offs
Next Sprong blijft imponeren, St. Louis naar play-offs, Carolina pakt Division-titel