Sprong blijft imponeren, St. Louis naar play-offs, Carolina pakt Division-titel


Face-Off IJshockey NHL

Zeven duels op de vrijdag. Nog een ruime week en dan zit het reguliere seizoen erop. Daniel Sprong en zijn Washington liepen tegen een dure nederlaag aan. Carolina pakte zonder te spelen de titel in Central. Dallas boekte een hele nuttige zege en St. Louis pakte het laatste play-off ticket in het Westen.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 2-4

Met zijn dertiende goal van het seizoen scoorde Daniel Sprong de gelijkmaker in de eerste periode. Het was echter Flyers rookie Wade Allison die met twee goals first star werd. Een dure nederlaag voor de Caps in de strijd om de titel in de Eastern Division, waar de Penguins, Capitals en Bruins nu evenveel verliespunten hebben.
Top-3 East Division

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4-3 OT

St. Louis pakte een punt tegen Vegas en dat was voldoende om het laatste play-off ticket in het Westen te bemachtigen. De Golden Knights knokten zich terug van een 3-1 achterstand. Jonathan Marchessault besliste het duel 18 tellen voor het einde.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2-3

Colorado boekte een moeizame zege bij Los Angeles en houdt kans op de titel in de Western Division. De Kings werden door de nederlaag definitief uitgeschakeld voor het post-season. De achterstand van de Avs op Vegas bedraagt twee verliespunten.
Top-2 West Division

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 5-2

Dallas mag door de zege nog steeds hopen op een play-off ticket. Met nog twee duels te gaan is de achterstand op Nashville twee punten. Veteraan Joe Pavelski pakte vier punten (2G, 2A). Door de nederlaag van Tampa Bay pakte Carolina de titel in Central.
Top-5 Central Division

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 2-5

Columbus pakte een 2-0 voorsprong. Vijf unanswered goals van Detroit waren de Blue Jackets te gortig. Drie goals in drie minuten in het middenstuk maakten het verschil. Jakob Vrana scoorde er één en gaf een assist.

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 4-3 OT

Minnesota-rookie Kirill Kaprizov maakte zijn 27e goal van het seizoen, na zeventien seconden in overtime. Door de winst behouden de Wild een kans om via plek twee iets meer thuisvoordeel te halen in de play-offs.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 2-5

San Jose begon prima met een 2-0 voorsprong. Daarna nam Arizona het heft in handen. Phil Kessel scoorde de 3-2 en dat was punt nummer 900 in de NHL.

Previous Koploper Carolina onderuit, Matthews en McDavid fenomenaal
Next Winst Sprong, divisie titels Pittsburgh en Toronto, McDavid op 100 punten