Winst Sprong, divisie titels Pittsburgh en Toronto, McDavid op 100 punten


Face-Off IJshockey NHL

Een propvolle zaterdag met veertien duels, waarin veel beslissingen konden vallen. En die vielen er ook. Sprong en Washington wonnen in overtime, Pittsburgh pakte de titel in het oosten en Toronto kroonde zich koning in het noorden. Connor McDavid noteerde punt 100 in 53 duels en Nashville pakte het vierde play-off ticket in Central.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 2-1 OT

Bij winst in reguliere tijd had Washington nog kans op de divisie-titel. Zonder Ovechkin, Backstrom, Carlson, Kuztnetsov en Oshie die uitviel sleepte het de zege uit het vuur. Lars Eller maakte in de slotminuut de gelijkmaker, Conor Sheary zorgde voor de winst in overtime.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 1-0

In zijn eerste wedstrijd voor de Penguins zette Maxime Lagace een nieuw franchise record neer. Een shutout in de eerste wedstrijd voor de Pens. Hij maakte 29 saves. Door de winst is Pittsburgh de kampioen in het oosten.

Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 3-2

Door de winst is Toronto kampioen van het noorden. De Canadiens zijn nog steeds niet zeker van deelname aan de play-offs door de derde nederlaag op een rij. Inmiddels ligt Calgary op de loer.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 4-3

Connor McDavid had een goal en drie assists. 100 punten in 53 wedstrijden is fenomenaal te noemen. Leon Draisaitl had twee goals en pikte punt 500 op. Edmonton verzekerde zich van plaats twee in het noorden.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 3-1

De Predators haalden de play-offs door voor het eerst dit seizoen de Canes te verslaan. Luke Kunin scoorde twee keer. Beide teams treffen elkaar in de eerste ronde van de play-offs. Carolina stond de koppositie in de NHL af aan Vegas.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4-1

Vegas pakte de koppositie in de NHL met een zege op St. Louis. Reilly Smith scoorde zijn eerste hattrick. Marc-André Fleury had 20 saves voor de Golden Knights.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2-3

Colorado boekte een nipte overwinning op de Kings. Zij mogen nog steeds hopen op de divisie-titel én de Presidents Trophy. Devon Toews maakte er twee voor de Avs.

Boston Bruins – New York Rangers 4-5

De Rangers hebben het seizoen afgesloten met een overwinning. De winst werd behaald door in de derde periode drie keer te scoren binnen vier minuten. David Pastrnak scoorde zijn 200e NHL goal. Boston moet met de Islanders uit gaan maken wie de tegenstander van Washington wordt.

New York Islanders – New Jersey Devils 5-1

Brock Nelson scoorde twee keer voor de Islanders, die twee punten inliepen op Boston in de race om plek drie. Als Boston niet wint in Washington, zal een direct duel uitwijzen wie nummer drie en wie nummer vier wordt.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 5-1

Alex Wennberg zorgde met zijn hattrick dat de Panthers hun vijfde overwinning op een rij pakten De Cats namen de tweede plek over van Tampa Bay. In het laatste duel van het seizoen staan deze twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. Pakt Florida een punt, is het tweede en heeft het thuisvoordeel.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 2-4

Met zijn eerste hattrick is Tim Stutzle de jongste in die historie van Ottawa. Voor de Jets scoorde Mark Scheifele zijn tweehonderdste NHL goal. Omdat Montreal verzuimt te winnen de laatste tijd, is Winnipeg nog steeds derde.

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 4-3 OT

In zijn laatste NHL-wedstrijd moest Ducks-goalie Ryan Miller een nederlaag slikken. Minnesota’s Victor Rask zorgde voor de winst in overtime voor Minnesota. Miller speelde in totaal 796 duels en is de Amerikaanse goalie met de meeste overwinningen in zijn carriere met 391 zeges.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 5-4 OT

Het grootste nieuws kwam na de wedstrijd. John Tortorella neemt na zes jaar afscheid neemt van Columbus. Max Domi scoorde 21 tellen voor het einde van de extra tijd de winnende treffer.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 4-5 OT

Voor Arizona zit het seizoen erop. Phil Kessel maakte de winnende in overtime. Hij startte voor de 900e keer op rij aan een NHL-wedstrijd. Christian Dvorak pikte twee goals mee.

Previous Sprong blijft imponeren, St. Louis naar play-offs, Carolina pakt Division-titel
Next Calgary pakt piepkleine strohalm, Chicago verslaat Dallas