Colorado verslaat Vegas, Montreal pakt laatste play-off ticket, Sprong en co tegen Boston


Face-Off IJshockey NHL

Negen duels met veel beslissingen. In een rechtstreeks duel om de Presidents’ Trophy versloeg Colorado de Golden Knights, Montreal pakte het laatste play-off ticket. Boston en Florida rekenden af met directe concurrenten en Carolina kreeg een pak slaag.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 1-2

Vegas had bij winst de Presidents’ Trophy én de divisie titel kunnen optillen. Het liep anders. Philip Grubauer maakte 36 saves en was de grote uitblinker. De beste papieren zijn nu voor de Avs’ om zich tot kampioen te kronen. Vegas moet de laatste winnen van San Jose, Colorado moet drie punten pakken in de laatste twee duels tegen LA.

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 3-4 OT

Montreal pakte een puntje tegen Edmonton. Dat was voldoende om als zestiende en laatste ploeg de play-offs te bereiken. Connor McDavid had een goal en assist.

Boston Bruins – New York Islanders 3-2 OT

Wie wordt er derde in East? Dat was de inzet van het duel tussen Boston en New York. Het werd Boston, dat in overtime de zege via Taylor Hall naar zich toetrok. De Bruins kunnen zich op gaan maken voor de eerste ronde tegen Daniel Sprong en co.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 4-0

Tampa Bay kreeg een flinke tik van Florida. De 4-0 nederlaag betekende plek drie in de divisie. Bij Tampa opende ‘The Black Line’ het duel met Walcott, Smith and Joseph. Chris Driedger had 30 saves voor de Cats die het thuisvoordeel opeisten in de eerste ronde tegen de Bolts.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 5-0

Een pak slaag voor de Canes bij de Predators. Beide teams ontmoeten elkaar in de eerste ronde. Nashville won de laatste twee onderlinge duels met 8-1. Pekka Rinne pakte zijn 60e shutout met 30 saves.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 4-2

Philadelphia won het laatste duel van New Jersey met 4-2. Zeker van de Flyers werd meer verwacht na hun uitstekende start. Wonden likken en opnieuw beginnen voor beide ploegen.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 1-2 OT

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. St. Louis moet in de laatste twee duels tegen Minnesota afwachten of Vegas of Colorado de tegenstander wordt in de eerste ronde. Justin Faulk maakte de winnende in overtime.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 1-3

Vancouver won knap in Winnipeg, maar het mag voor de Canucks niet meer baten. De ploeg die zo hard geraakt werd door een corona-uitbraak, mag nu nog ‘zes rondjes om de kerk’ spelen. Winnipeg moet nog één punt pakken om derde te worden.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 4-5 OT

Dallas kwam knap terug van een 3-1 en 4-2 achterstand om er in overtime met de zege vandoor te gaan. Jason Robertson scoorde 30 tellen voor het einde de winnende treffer. Beide teams kunnen de zomer in.

Previous Calgary pakt piepkleine strohalm, Chicago verslaat Dallas
Next Sprong met Capitals verslaan Bruins, Jets in play-offs tegen Oilers