Carolina en Tampa verliezen, Florida sluipt naar boven na winst op Red Wings


Face-Off IJshockey NHL

Zeven wedstrijden afgelopen nacht waarbij de Capitals met Daniel Sprong op de derde vrij, verloren van de Rangers, koploper Tampa duur puntverlies lijdt tegen Columbus en Florida de lachende derde is met winst tegen de Red Wings nadat Carolina verloor van Chicago.

LEES OOK: Buffalo verliest voor de achtiende keer op een rij

New York Rangers – Washington Capitals 5-2

Met twaalf minuten ijstijd werd de inbreng van Daniel Sprong beperkt tot vier schoten op goal. Vijf unanswerd goals weden er gescoord door de Rangers. Met een goal en twee assists scoorde Artemi Panarin drie punten voor de New Yorkers.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 1-3

Voor het eerst dit seizoen verliest Tampa Bay voor de derde keer op een rij. Dit keer mede dankzij uitstekend keeperswerk van Elvis Merzlikins die 37 saves maakte voor de Jackets.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 4-1

Twee goals voor Carter Verhaeghe van de Panthers die na Aaron Ekblad die zijn been brak nu ook Anthony Duclair een tijdje moeten missen nadat hij in de tweede periode geblesseerd het ijs af ging.

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 2-1

Wederom was het Blackhawks rookie goalie Kevin Lankinen die met 31 saves ervoor zorgde dat Carolina de koppositie in de league verliest qua coëfficient aan Vegas.

Nashville Predators – Dallas Stars 3-2 OT

Met de winst in overtime scoren de Predators inmiddels de zesde overwinning op een rij. Met zijn goal in overtime bezorgde Eeli Tolvanen Dallas de derde nederlaag op een rij.

Boston Bruins – New Jersey Devils 5-4 SO

Boston had een overwicht maar konden pas in de derde periode terugkomen tot 4-4 omdat Mackenzie Blackwood 44 saves wist te maken. Met de game winning shootout was David Pastrnak het goudhaantje voor de Bruins.

Montréal Canadiens – Edmonton Oilers 4-0

De derde wedstrijd in vier dagen deed de Oilers geen goed. Maar zeventien schoten hoefde Montreal goalie Carey Price te stoppen om een shutout te pakken. De Canadiens scoorde de 1-0 al na achttien seconden na een tien dagen pauze in verband met Covid-19 besmettingen.

Previous Buffalo verliest voor achttiende keer op rij, Patrick Marleau op 1757 NHL-wedstrijden
Next Sabres weet weer te winnen, Colorado walst over Arizona heen.