Rangers verpulveren Flyers met 9-0, zes punten voor Zibanejad


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. De Rangers kenden geen genade met de Flyers. Het werd maar liefst 9-0, met een evenaring van een record voor Mika Zibanejad. Zes punten (3G, 3A) in één periode. De Battle of Alberta werd glansrijk gewonnen door de Oilers. Vegas sluit aan bij de koplopers in de league met daarbij het beste winstpercentage .759 heeft op dit moment.

Lees ook: Sprong zet ijzersterke kandidatuur neer

New York Rangers – Philadelphia Flyers 9-0

Met zes punten (3G, 3A) in één periode evenaarde Mika Zibanejad het record van Bryan Trottier uit 1978. Pavel Buchnevich maakte vier punten (2G, 2A) en Alexander Georgiyev pakte een shutout met 26 saves. Opmerkelijk feit: geen coaches van New York in de banken. Die zaten allemaal in het COVID-19 protocol.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 3-7

De eerste nederlaag in vier wedstrijden voor de nieuwe coach Daryll Sutter. Vier punten voor Tyson Barrie (0G, 4A), drie voor Leon Draisaitl (3A) en Connor McDavid (1G, 2A).

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5-4

Met de vierde overwinning op rij pakten de Golden Knights virtueel de koppositie in de League. Zij hebben het beste winstpercentage hebben met .759. Shea Theodore scoorde een goal en had twee assists.

Winnipeg Jets – Montréal Canadiens 4-3 OT

Na een 3-1 voorsprong van de Jets kwamen de Canadiens nog terug naar 3-3. In overtime zorgde Nikolaj Ehlers voor het extra punt voor Winnipeg.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 2-3 SO

De Canucks versloegen voor de vijfde keer dit seizoen de Senators. Ze hadden er wel shootouts voor nodig. Adam Gaudette was de enige die wist te scoren tijdens de shootouts.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 4-1

De vijfde nederlaag op een rij voor de Blues. De Kings scoorde al drie goals in de eerste periode. Anze Kopitar kon twee punten bijschrijven (1G,1A).

Previous Verdedigend slordig Tilburg wint in overtime van Hamburg
Next Nederlaag Florida, Tampa Bay pakt koppositie