Verdedigend slordig Tilburg wint in overtime van Hamburg

Na tien dagen quarantaine mocht Tilburg weer aan de bak. Na een vlakke eerste periode met 1-1 als tussenstand werd het de laatste 40 minuten prijs schieten over en weer. Een 5-7 voorsprong werd verspeeld in de laatste twee minuten, maar in overtime zorgde Danny Stempher toch nog voor de winst.

Crocodiles Hamburg – Tilburg Trappers 7-8 OT

Na drie minuten schoot Diego Hofland al tegen de paal op een uitbraak, in de tegenaanval was het Harrison Reed die Ian Meierdres tot een onorthodoxe redding dwong, omdat hij met zijn rug op de puck moest gaan liggen. Op de powerplay was het Giovanni Vogelaar die ook het ijzer raakte met een schot vanaf de blauwe lijn. Dat alles was nog binnen de eerste vijf minuten. Uiteindelijk vielde 0-1 voor Tilburg. Halverwege de eerste periode schoot Kilian van Gorp, na een face-off win van Mickey Bastings, van afstand raak. Een powerplay voor de Duitsers in de laatste minuut van de periode zorgde voor de gelijkmaker. Harrison Reed schoot vijftien seconden voor de toeter de 1-1 achter Ian Meierdres.

Tekst gaat verder onder de video’s

Prijsschieten

Tilburg moest het zes minuten in de tweede periode met een man minder doen. Door twee penalties vlak achter elkaar kregen de Hamburgers bijna een dikke minuut 5 on 3. Die werd ook benut. Het was Dennis Reimer die de stand op 2-1 bracht. Drie minuten later viel ook nog de 3-1 door Viktör Ostling. In een tijdsbestek van 22 seconden scoorden Kevin Bruijsten en Jordy Verkiel de 3-2 en 3-3. Dat alles was in minuut 32. De Duitsers pakten brutaal weer de voorsprong door Yannis Walch. Net zo brutaal zorgde Diego Hofland voor de 4-4 in minuut 38. Na de buzzer kon er even rust genomen worden.

ZWAKKE FINISH

42 seconden na puckdrop voor het slotstuk moest Ian Meierdres weer vissen. Wederom was het Harrison Reed die de voorsprong pakte voor de Duitsers. Drie goals op een rij voor de Brabanders via Jonne de Bonth en twee keer Max Hermens leek ze in veilige haven te brengen na 52 minuten. Niets bleek minder waar. Hamburg haalde drie minuten voor tijd goalie Louis Wittorf naar de kant en wisten er nog een gelijkspel uit te halen. Binnen 23 seconden voltrok zich een klein wonder am Eisland Farmsen. Eerst was het Norman Martens met das Anschlusstor en vlak daarna maakte Harrison Reed zijn hattrick compleet. In overtime wisten de Tilburgers alsnog de, overigens terechte winst, naar zich toe te trekken. Een mooie chip van Diego Hofland werd subliem binnen geschoven door Danny Stempher.

TILBURG LOOPT IETS IN

Scorpions verloor in en tegen Leipzig. Vrijdagavond staat Tilburg tegen Scorpions op het programm. Bij winst in reguliere speeltijd maakte Trappers de strijd om de eerste plaats iets spannender.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg-coach Bo Subr was blij met de winst, maar niet met de zeven tegengoals. Zo liet hij blijken in de persconferentie na de wedstrijd.

Previous Washington en Sprong blijven winnen, Sabres en Ducks in diepe problemen
Next Rangers verpulveren Flyers met 9-0, zes punten voor Zibanejad