Washington en Sprong blijven winnen, Sabres en Ducks in diepe problemen

Zeven wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Daarin de twaalfde nederlaag op rij voor de Buffalo Sabres. Washington won met Daniel Sprong de topper van de Islanders en het debuut in de NHL van Bruins goalie Dan Vladar bleek meteen succesvol tegen de Penguins.

Washington Capitals – New York Islanders 3-1

Washington won de topper tegen New York en maakte een einde aan de winning streak van negen duels. Geen punten voor Daniel Sprong, maar wel goal nummer 718 voor Alexander Ovechkin. Winst nummer zes voor de Caps.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 3-2

De twaalfde nederlaag op rij voor de Sabres. Een powerplay goal van Devils Miles Wood in de derde periode maakte het verschil.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 4-8

Dertien verliespartijen in vijftien wedstrijden voor Anaheim Ducks, dat na 20 minuten met 4-2 leidde. Nazem Kadri had twee goals en een assist was aan de kant van Colorado.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 1-2

In zijn allereerste NHL wedstrijd pakte Dan Vladar van de Bruins meteen een overwinning. Hij stopte 34 van de 35 schoten en maakte een save, die de wereld over gaat.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 4-2

De Red Wings stopten de 8-game winning streak van de Hurricanes. Filip Hronek had met 3 punten (1G, 2A) een belangrijk aandeel in de zege van Detroit.

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 3-0

Acht thuiswedstrijden op rij winst voor de Wild inmiddels, mede dankzij een shutout van Kaapo Kahkonen. Hij pakte alle 31 schoten van Arizona.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

In minuut 57 stond het nog 1-3. Twee goals in de slotminuten van Jamie Benn en Alexander Radulov voor de Stars leverden een punt op voor Dallas. Het extra punt ging mee naar Tampa doordat zij de shootouts wonnen.