Nederlaag Florida, Tampa Bay pakt koppositie


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden afgelopen nacht. Connor McDavid bracht persoonlijk de Oilers naar 40 punten. Twee rookies bij Anaheim scoorden hun eerste goals en Florida morstte dure punten, waardoor Tampa Bay de koppositie overneemt.

Florida Panthers – Nashville Predators 1-2

Na een terugkeer van een blessure was Juuse Saros de redder voor de Predators. Hij stopte 40 schoten. Twee goals voor Calle Jarnkrok.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 4-2

Goalie Andrei Vasilevskiy wint zijn tiende wedstrijd op rij. Rookie Ross Colton scoorde de game winner voor de Bolts.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 2-1

Met twee goals van Connor McDavid en 24 saves door Mikko Koskinen staan de Oilers nu gedeeld eerste in de North Division.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 5-1

Vier punten voor Mikko Rantanen (2G, 2A) en 55 schoten op goal voor de Avalanche. Een meer dan terechte zege voor Colorado.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 1-4

Ook de eerste wedstrijd na het ontslag van Ralph Krueger werd een nederlaag. Buffalo verloor inmiddels dertien wedstrijden op rij en staat stijf onderaan. Drie assists voor Bostons David Krejci.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 3-4

Na de 9-0 nederlaag een goede bounce back voor de Flyers. Na een 3-0 voorsprong werd het nog 3-3. Twee minuten voor tijd was het Oskar Lindblom die, met zijn tweede goal van de avond, de winst over de streep trok.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2-3 OT

Sebastian Aho scoorde er twee voor de Hurricanes en dat leverde een punt op. Het extra punt ging naar Columbus met de game winning goal van Seth Jones.

Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-2

Een hattrick voor Robby Fabri voor de Red Wings. Gecombineerd maakten Jonathan Bernier en Thomas Greiss 38 reddingen voor Detroit.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 3-2 OT

Een 2-0 voorsprong voor de Coyotes werd teniet gedaan door twee rookies, die beide hun eerste goal scoren in de NHL. Zowel Jamie Drysdale als Trevor Zegras vonden het net. De overtime winner kwam van Adam Henrique uit een powerplay.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3-2

Een 3-0 achterstand konden de Penguins niet meer herstellen. Devils-goalie Scott Wedgewood maakte 40 saves.

Previous Rangers verpulveren Flyers met 9-0, zes punten voor Zibanejad
Next Sprong wint zeven op rij met Capitals, Vegas koploper