Sprong scoort opnieuw, Buffalo in zwaar weer, Islanders in bloedvorm


Face-Off IJshockey NHL

Twaalf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. De vijfde goal van het seizoen voor Daniel Sprong, de achtste overwinning op rij voor New York Islanders en de tiende nederlaag op rij voor de Buffalo Sabres.

Lees ook: Prachtige assist Sprong

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 4-5

Mede dankzij de openingsgoal van Daniel Sprong en goal nummer 716 van Alexander Ovechkin pakten de Capitals hun vierde overwinning op rij. Wsahington is 11-2-1 sinds 16 februari.

New Jersey Devils – New York Islanders 2-3

De vervanger van de geblesseerde Islanders-captain Anders Lee was Kieffer Bellows. Hij scoorde gelijk twee goals na een 2-1 achterstand voor de achtste zege op rij voor New York.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 0-3

De tiende nederlaag op een rij voor de Buffalo Sabres, mede doordat Pens goalie Casey DeSmith al hun 24 schoten wist te stoppen.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 1-5

Met twee goals in de laatste periode was Mark Stone beul voor de Knights. Daarmee sweepten ze de twee wedstrijden tegen de Blues.

Calgary Flames – Montréal Canadiens 3-1

Twee goals in de eerste periode van Sean Monahan legde de basis voor de tweede overwinning van de nieuwe Calgary Flames-coach Darryl Sutter.

Boston Bruins – New York Rangers 0-4

De Bruins kwamen tot slechts achttien schoten en Rangers-goalie Keith Kinkaid stopte ze allemaal voor een shutout. Een goal en een assist voor Chris Kreider.

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 6-3

De vijfde ontmoeting tussen beide teams werd de vijfde overwinning voor de Lightning. Met een goal en een assist waren Tyler Johnson en Blake Coleman voor Tampa Bay degene met de meeste punten.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 4-2

Twee goals voor Aleksander Barkov en drie assists voor Anthony Duclair waren ruim voldoende voor de overwinning van de Panthers.

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 5-4

Vijf seconden voor het einde van de overtime was het Blue Jackets Zach Werenski die zorgde voor de eerste winst na drie nederlagen.

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 2-5

Drie unanswered goals van de Jets in de derde periode zorgden voor de vierde nederlaag in vijf wedstrijden van Toronto.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-1

Canucks- goalie Thatcher Demko die 34 saves maaktehad een prima avond met 34 saves. Tyler Myers maakte de winnende treffer voor Vancouver.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 1-3

San Jose pakt de derde overwinning op rij. Anaheim verloor de derde keer op rij. Evander Kane scoorde in alle drie de zeges van de Sharks.

Previous Opnieuw pak slaag voor Anaheim, 50 punten voor McDavid
Next Islanders winnen voor negende keer op een rij, Toronto verliest weer van Ottawa