Prachtige assist Sprong, Detroit vloert Tampa Bay


Face-Off IJshockey NHL

Tien duels in de NHL afgelopen avond en nacht. Washington won opnieuw bij Philadelphia met een hoofdrol voor Sprong, Tampa Bay liet zich verrassen bij Detroit, Florida maakte een mooie comeback en Toronto won na drie duels weer eens.

Lees ook: De Olympische droom van de Oranje dames

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3-5

Een prachtige assist van Daniel Sprong op de 2-1 van Sheary. De Nederlanders het met een +/- rating van +3 sowieso een lekkere avond. Alex Ovechkin noteerde goal 715 en de Capitals wonnen inmiddels zeven van de laatste acht duels.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 6-4

Opnieuw had Tampa Bay de handen vol. Anthony Mantha had een goal en twee assists, in de eerste Red Wings zege op de Bolts sinds 2015. Tampa Bay’s point streak van negen is ten einde.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 4-5 OT

Florida leek op weg naar een nederlaag. Na 45 minuten stond er 4-1 op het bord. De Cats sleepten er overtime uit. Frank Vatrano maakte daar de winnende voor de Panthers.

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 4-3 OT

Na drie nederlagen weer een overwinning voor de Leafs. Het had de handen vol aan Winnipeg in eigen huis. Auston Matthews maakte na 59 tellen in de extra tijd de winnende treffer.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 2-4

Na 40 minuten keek iedereen raar op het scorebord. Chicago had acht keer op doel geschoten en leidde met 0-4. Dallas kwam nog terug tot 2-4, maar meer zat er niet in.

Calgary Flames – Montréal Canadiens 2-1

Darryl Sutter maakte zijn debuut in de banken bij Calgary. De punten bleven in het Saddledome, door twee treffers van Josh Leivo.

Boston Bruins – New York Rangers 4-0

Een lekkere zege voor de Bruins in deze Orignal 6 match-up. Brad Marchand had drie assists. Jaroslav Halak pakte met 27 saves zijn shutout.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 2-5

Het blijft dramatisch in Buffalo. Voor de negende keer op rij was er een nederlaag. De Sabres staan 31e en laatste. Pittsburgh won voor de vierde keer op rij.

New York Islanders – New Jersey Devils 5-3

De Islanders zijn hot. De zevende winst op rij werd er geboekt. New York is de enige ploeg zonder thuisnederlaag met een 11-0-2 record. Voor de Devils blijft het tobben met een winstpercentage van .413.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 5-1

Ook de Hurricanes boekten de zevende zege op rij. Nashville had geen schijn van kans in Raleigh. Vier minuten voor tijd zorgde Nick Cousins ervoor dat James Reimer geen shutout meepakte.

Previous Oranje vrouwen beginnen Olympische droom in oktober in Gdansk
Next Opnieuw pak slaag voor Anaheim, 50 punten voor McDavid