Sterke eerste periode genoeg voor zege van Trappers


Trappers Herford IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Het goede nieuws was dat Mickey Bastings en Diego Hofland weer in de line-up te vinden waren tegen Herford. Toch waren er nog steeds zes afwezigen. Raymond van de Schuit en Noah Muller door automatische schorsingen. Kilian van Gorp, Boet van Gestel, Wouter Sars en Bartek Bison door blessureleed. Na een goed begin in de eerste periode en een wat mindere tweede en derde, werd er gewoon gewonnen. De drie punten bleven op Stappegoor.

LEES OOK: Trappers wint dankzij uitstekende penalty kill

TILBURG DEEL SNEL GENADEKLAP UIT

Het eerste schot op doel betekende meteen de 1-0 voorsprong. Vanaf de neutrale zone kon Jordy Verkiel alleen doorgaan op de keeper. Hij passeerde hem met een strak schot in de hoek. Twee minuten later lag ook de 2-0 in het net. Op de rebound kon Kevin Bruijsten van dichtbij binnen tikken. Een powerplay goal van Max Hermens na vijftien minuten betekende de 3-0 voorsprong. Vlak na die goal kon Delaney Hessels de Sin Bin in nadat hij een Herforder de boarding in reed. Dertig seconden nadat hij uit de strafbank kwam, scoorde hij de 4-0 in de lange hoek. Het leek erop dat Herford-goalie Kieren Vogel een zware avond tegemoet zou gaan.

Tekst gaat verder onder de video’s

Zeker nadat Diego Hofland na vijf minuten in de tweede periode de 5-0 scoorde, leek een grote uitslag nog een kwestie van tijd.

Tekst gaat verder onder de video

Na 32 minuten kwamen ook de Duitsers op het scorebord te staan.  Een duel op snelheid om de puck langs de boarding werd gewonnen door Herford. Vanuit een kluts viel de puck achter goalie Ruud Leeuwesteijn. De goal werd toegekend aan Ralf Rinke, maar de puck werd het laatst beroerd door een Tilburgse stick. Hadden de Tilburgers in de eerste periode echt een groot overwicht, in de tweede periode was dat haast verdwenen. De schoten op goal verhouding bedroeg maar acht om zes.

Tekst gaat verder onder de foto

Trappers Herford IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Derde periode eindigt in 1-2

Na 47 minuten spelen kreeg Matyas Kovacs de puck ineens voor zijn stick en haalt met een onvervalste one timer keihard uit. De puck slaat snoeihard tegen het net. Toen vijf minuten voor tijd Diego Hofland met zijn tweede van de avond de 6-2 binnen schoot leek dat de eindstand te worden. Dertien seconden later was het 6-3. Wederom was het Ralf Rinke die de mogelijkheid niet onbenut liet om de puck voor de derde keer achter de Tilburgse keeper te deponeren.

Tekst gaat verder onder de video

GOEDE ZAKEN

Aangezien nummer drie Saale Bulls in overtime won van Diez Limburg leverde dat maar twee punten op. De voorsprong van Trappers liep op naar .23 punt per duel Zondag wacht de wedstrijd tegen nummer vijf Crocodiles in Hamburg.

Tekst gaat verder onder de stand

INTERVIEWS

Na afloop van het duel stapten Mickey Bastings en Bo Subr voor de microfoon bij Cor Machielsen om terug te blikken op het duel

 

Previous Capitals zonder Daniel Sprong verslaan Penguins, oorwassing voor Boston en Calgary
Next Tweede pak slaag op rij voor Boston Bruins