Tilburg pakt winst Bij Diez-Limburg door uitstekende penalty kill


Zonder Mickey Bastings, Diego Hofland, Bartek Bison, Kilian van Gorp, Boet van Gestel en Noah Muller was Trappers afgereisd 291 kilometer vanaf Stappegoor naar Diez-Limburg. De eerste twee wedstrijden tegen Diez leverde zes punten op. (3-4 in Diez en op tweede kerstdag de 7-2 thuis). Ook werd deze wedstrijd winnend afgesloten. Met 3-6 gingen de Tilburg Trappers naar huis met de punten.

LEES OOK: Tilburg Trappers verslaat eindelijk Saale Bulls

TILBURG SNEL OP HET BORD

Binnen 23 seconden stond de 0-1 op het bord door Jordy van Oorschot. Hij haalde vanaf de blauwe lijn door de drukte van spelers en liet zo Diez-goalie Louis Busch kansloos. Binnen vier minuten scoorde Cheyne Matheson een prachtige gelijkmaker. Op snelheid brak hij over links uit, zette met een lichaamsschijnbeweging Ian Meierdres op het verkeerde been en kon de puck top shelf binnen tikken. Halverwege de eerste periode pakte Tilburg weer de voorsprong, doordat Max Hermens scherp was om de rebound binnen te tikken, 1-2. Vijftien seconden later lag de puck echter weer achter Meierdres. Dit keer gescoord door Kevin Lavallee via de five hole. Toch gingen de Trappers met een terechte voorsprong van 2-3 de pauze in, doordat Kevin Bruijsten op de rebound kon scoren.

Tekst gaat verder onder de video’s

In de tweede periode werd er alleen door Tilburg gescoord. Er kwam een powerplay aan te pas en Alexei Loginov profiteerde vanaf de blauwe lijn en scoorde de 2-4. Tilburg moest de laatste periode met twee man minder. Wouter Sars kwam hard in aanraking met de boarding zonder tegenstander in de buurt en moest van het ijs geholpen worden. Raymond van der Schuit kreeg een disciplinaire straf nadat hij een hoofd/nek check in petto had een tegenstander. Vijf minuten powerplay voor Diez en uitsluiting van de wedstrijd.

Tekst gaat verder onder de video

Penalty kill vijf minuten

Het leek er op dat de powerplay van vijf minuten voor Diez eerder een powerplay was voor Tilburg. Vele short handed mogelijkheden kregen de Tilburgers. Één was raak en en die kwam op naam van Ties van Soest. Samen met Jonne de Bonth brak hij uit met een twee op één. De Bonth plaatste de puck strak op de tape van Van Soest. In de slotseconden van de vijf minuten powerplay wisten de Duitse Limburgers de 3-5 te maken. Een afstandsschot van Marc Zajic viel binnen. Het slotakkoord was, zoals zo vaak, weer voor de Tilburgers. Ook op de powerplay scoorde Jonne de Bonth. Wederom vanuit de rebound. Hij bepaalde de eindstand op 3-6.

Tekst gaat verder onder de video’s

De stand

Tilburg deed goede zaken met betrekking tot de tweede plaats. Die is nu vaster in bezit. De voorsprong op nummer drie Saale Bulls is inmiddels .25 punt per wedstrijd. Aanstaande vrijdag krijgen de Brabanders Herforder EV op bezoek en zondag reizen ze naar de Crocodiles in Hamburg.

Previous 64e shutout voor Fleury bij Vegas, point streak Matthews ten einde
Next Washington verliest weer van Pittsburgh, Chicago wint thriller