Trappers rekent eindelijk af met Saale Bulls Halle


Tilburg Halle IJshockey
Foto Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers trof gisteren Saale Bulls uit Halle. Een tegenstander waar nog niet eerder van werd gewonnen dit seizoen. 28 december 2020 verloor Trappers met 2-1. Vervolgens verloren de Tilburgers dertien dagen later wederom van de club uit Halle. Toen werd het 3-4. Het gebeurt de Tilburgers niet vaak dat ze op eigen ijs verliezen. Toch gebeurde dat dit seizoen te vaak. Zondagmiddag deed Tilburg Trappers er alles aan om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Na zestig minuten verlieten beide teams het ijs met een eindstand van 5-3. Daarmee rekent Trappers eindelijk af met Saale Bulls uit Halle.

Lees ook: Trappers verslaat Rostock met ruime cijfers

Acht tellen

In de eerste periode leek het er op dat ook de derde ontmoeting niet in een winst voor de Tilburgers zou eindigen. Tijdens de allereerste straf van de wedstrijd schoot Michal Schön de puck in de linkerbovenhoek binnen. Net voor de 0-1 werd door de arbitrage wederom een straf gezien. Na het doelpunt ging de strafbank open om Max Hermens terug op het ijs te laten en mocht Ninho Hessels de door Max verwarmde plek innemen. Vervolgens mocht Hessels alweer na acht seconden terug op het ijs. De schade werd door Jannik Striepeke in de man-meer-situatie verdubbeld.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Halle IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Aansluitingstreffer

Het spel van Trappers was niet goed, en de arbitrage gaf hier en daar iets te makkelijk een straf. Een ellendige cocktail waar Trappers even geen raad mee wist. Uiteindelijk hielp Giovanni Vogelaar zijn ploeg aan de aansluitingstreffer. Een aantal minuten later werd wederom een makkelijke straf gegeven. Deze keer mocht Kevin Bruijsten naar de strafbank. Ook in deze powerplay kwam Halle tot scoren. De 1-3 kwam wederom van Striepeke.

Tekst gaat verder onder de video

De Bonth en De Hondt

Tilburg Trappers kwam anders de kleedkamer uit dan dat het een kwartier eerder naar binnen ging. Een strijdlustig leger met blauw-gele uniformen maakten het de stieren ontzettend moeilijk. In de 5-on-5 situaties was Trappers veel beter dan de gasten. Na dik zeven minuten nadat de Tilburgers met een andere mindset op het ijs kwamen, schoot Jonne de Bonth de 2-3 in de linkerhoek. Nadat kort daarna Striepeke, die zelf twee powerplay goals wist te scoren naar de strafbank moest, kwam Trappers ook tot het scoren van een powerplay goal. De gelijkmaker werd door Reno de Hondt gescoord.

Tekst gaat verder onder de video’s

De afrekening

Nadat Trappers op sportief gebied een paar flinke tikken terug uitdeelde, kwam Trappers voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte. Wie op een andere manier flinke tikken uitdeelde was Noah Muller. Muller kwam in een opstootje terecht met de topscorer van Saale Bulls, Tatu Vihavainen. Hoewel het opstootje niet goed zichtbaar was vanwege de verzameling aan spelers rondom de vechtersbazen, werd na de wedstrijd duidelijk wie er had gewonnen. Een compleet toegetakelde Vihavainen verliet na de wedstrijd het stadion en had een flinke wond op zijn linkerkaak en de linkerkant van zijn gezicht was enorm opgezwollen.

Tilburg Halle IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Knock-out

Hoewel Saale Bulls in de eerste periode alle powerplays door middel van goals wist te beëindigen, kwam daar in de derde periode niets meer van terecht. Bij Trappers lukte het nog wel. Vijf seconde nadat Tim May van Halle naar de strafbank moest, mocht hij alweer terug komen. Bijna direct vanuit de face-off kwam de puck bij Kevin Bruijsten terecht die Trappers voor de eerste keer op een voorsprong bracht deze wedstrijd. In de allerlaatste minuut werd de fatale klap uitgedeeld. Reno De Hondt veroverde de puck en gunde zijn maatje Danny Stempher het doelpunt. Stempher moest de puck alleen maar aanraken, waardoor de puck in de compleet lege goal belandde. De goalie van Halle was van het ijs om een goal te forceren, maar forceerde vooral een tegengoal.

Tekst gaat verder onder de video’s

Buzzer

Even leek het erop dat de 5-3 van Stempher niet het laatste doelpunt was. Bruijsten wist met een fraaie actie de goalie op het verkeerde been te zetten en schoot nadat de buzzer al door het stadion klonk, de puck naar binnen. Helaas voor Bruijsten, telde dat doelpunt niet meer mee.

Belangrijke zege

De winst van Trappers was niet alleen de eerste tegen Halle, maar ook een belangrijke. Een aanval van de nummer drie werd afgeslagen. Het gat met de Bulls is nu 0.22 punt per wedstrijd. Tilburg ligt zelf .42 punt per wedstrijd achter op koploper Scorpions. Dinsdagavond staat een uitwedstrijd op de planning voor Trappers, ditmaal tegen nummer negen EG Diez-Limburg Rockets.

Tilburg Halle IJshockey

Previous Hurricanes pakken shutout tegen Lightning, Connor McDavid sloopt Calgary
Next Boston sloopt Philadelphia op Lake Tahoe, Sprong weer gescratched