Ruime overwinning voor Tilburg in het verre Rostock


Twee spelers die er een tijdje niet bij waren kwamen weer het ijs op in Rostock. Jordy van Oorschot en Danny Stempher gaven weer acte de préséance. Nu ontbraken nog Mickey Bastings, Kilian van Gorp, Diego Hofland, Bartek Bison en Boet van Gestel. Tilburg pakte in de eerste periode al een ruime voorsprong en na zestig minuten stond er 3-8 op het bord.

LEES OOK: Trappers niet naar finale Oberliga

TRAPPERS STERK VAN START

Na een misverstand tussen goalie Ruud Leeuwesteijn en Alexei Loginov achter de goal in de eerste seconden van de wedstrijd kon Loginov naar de strafbank. Na die twee minuten kwam hij terug het ijs op en kon gelijk mee een aanval opzetten die hij zelf ook afrondde, 0-1. De eerste powerplay werd dit keer gelijk benut. Na een mooie assist van Jonne de Bonth kon Max Hermens in de verre hoek scoren. Nog geen minuut later stond de 0-3 ook al op het bord. Vanaf de blauwe lijn was het Giovanni Vogelaar die hard uithaalde. Er waren net acht minuten verstreken. Over een bliksemstart gesproken. Toch werd er nog twee keer gescoord in de eerste periode.

Bench Boss IJshockey Muts
Vanaf NU te pre-orderen op www.benchboss.nl

De 1-3 viel nadat Filip Stopinksi Verkiel verschalkte met een forehand-backhand move. Hij kon de verre hoek uitzoeken en liet ook Ruud Leeuwesteijn kansloos. 28 seconden voor het einde van de periode konden de Tilburgers uitbreken en met een strakke pass op maat van Max Hermens. Danny Stempher hoefde alleen maar de stick tegen de puck te zetten en zo de 1-4 scoren. De Trappers konden zo door naar een verdiende eerste rustperiode.

Tekst gaat verder onder de video’s

Te veel straffen voor Tilburg

In de hele wedstrijd werden er tien straffen gepakt door de Tilburgers. Die hebben dus haast een hele periode met een man minder moeten spelen. Jonas Gerstung kon een overtal situatie uitbuiten en Rostock op 2-4 zetten halverwege de wedstrijd. Toch lukte het Tilburg om de score weer uit te bouwen. Jordy Verkiel kon met een afstandsschot Rostock-goalie Leon Meder verassen. Kevin Bruijsten scoorde in de laatste seconden van de tweede periode de 2-6. Hij werd vrij voor de goal gezet door Delaney Hessels en zette de goalie met een schijnbeweging op het verkeerde been.

Tekst gaat verder onder de video’s

Ondanks de vele straffen wist Tilburg de laatste goal voor de eindstand 3-8 shorthanded te maken. Reno de Hondt mocht de trekker overhalen. Daarvoor hadden Jonne de Bonth en Jayden Schubert de stand naar 3-7 getild.

Tekst gaat verder onder de video’s

De stand:

Tilburg blijft stevig op de tweede plaats staan. Ondanks dat men van de week te horen hebben gekregen van de DEB dat ze geen finale zullen spelen gaan ze natuurlijk wel proberen om weer de Oberliga Nord titel te pakken.

Zondag komt nummer drie Saale Bulls Halle op bezoek naar Stappegoor.

 

Previous Capitals zonder Sprong naar winst, Toronto schiet zeven keer raak
Next Panthers blijven scoren, Oilers winnen Battle of Alberta