Negen Duitse ploegen strijden om finaleplekken Oberliga, Trappers niet


Trappers IJshockey Hamburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers zal dit seizoen hoe dan ook niet de finale spelen om de algehele Oberliga-titel. Dat is de straffe uitkomst geweest van overleg tussen de Oberliga-teams in Noord en Zuid én de Deutscher Eishockey Bund (DEB).

Tekst gaat verder onder de video

TRAPPERS MAXIMAAL FINALIST NORD

De uitkomst van het overleg doet denken dat het alleen om Trappers gaat, maar dat ligt anders. “Alleen de negen promotiegerechtigde teams mogen aan de finale van de Oberliga meedoen. Dat zijn er vier uit Noord  en vijf uit Zuid.”

“9 van de in totaal 26 Oberliga teams spelen dus om promotie. De rest niet. Onder promotiegerechtigde teams wordt verstaan de ploegen die kenbaar hebben gemaakt open te staan voor promotie naar DEL-2. Dat zijn Hannover Scorpions, Hannover Indians, Herner EV en Saale Bulls Halle, Selber Wölfe, Eisbären Regensburg, Starbulls Rosenheim, SC Riessersee en SC Deggendorf.”, aldus Cor Machielsen, Trappers-watcher bij Face-Off.

Tekst gaat verder onder de foto

Trappers Verkiel
Foto: Arie Leeuwesteijn.

De beslissing om op deze manier de play-offs te besluiten is een hard gelach voor de Tilburgse brigade. In het begin van het seizoen waren er uitdagingen genoeg om überhaupt te kunnen trainen. Dat werd in Duitsland gedaan in groepsverband. Sinds december mag de ploeg weer op de eigen Stappegoor trainen en spelen, nadat het de eerste elf duels in Duitsland had afgewerkt. Nu wordt dus de kans ontnomen om voor de titel te spelen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Aie Leeuwesteijn

DERDE SEIZOEN OP RIJ MET LEGE HANDEN

Nadat Trappers in 2019 de finale verloor van EV Landshut, werd vorig seizoen de competitie stilgelegd door de COVID-perikelen. Dit seizoen grijpt de ploeg van Bo Subr opnieuw naast de hoofdprijs, maar nu volledig buiten de eigen prestaties om. Op het moment dat Tilburg de finale van de Oberliga Nord zou winnen, gaat niet Trappers maar de verliezende finalist naar de eindstrijd om de algehele Oberliga-titel.

Wat er zou gebeuren in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat alle negen promotiegerechtigde teams zich niet kwalificeren voor beide Oberliga-finales (Noord en Zuid) is niet bekend. Trappers staat op dit moment op een tweede plek in Oberliga Nord, waar Hannover Scorpions de dans leidt.

 

Previous Washington wint zonder Sprong bij Pittsburgh, Vegas onderuit
Next Florida pakt koppositie Central, Connor McDavid in illuster rijtje