Washington verliest weer van Pittsburgh, Chicago wint thriller


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden op de dinsdag in de NHL. Washington verloor opnieuw van Pittsburgh, Chicago en Columbus vochten een boeiend duel uit en Ottawa versloeg Montreal.

Lees ook: Trappers pakt lekkere zege bij Rockets in Diez

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 2-3 OT

Opnieuw geen Daniel Sprong. Opnieuw geen zege voor Washington tegen Pittsburgh. De Caps hadden na 40 minuten pas 15 schoten op doel. De Pens 30. Kasperi Kapanen zorgde in overtime voor de winst van Pittsburgh.

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 5-6 SO

Een heerlijk duel in Columbus. De Hawks verspeelden een 2-0 en 5-3 voorsprong. Alex Debrincat zorgde voor de opluchting in de shootout voor Chicago.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 1-4

Linus Ullmark bezorgde de Devils de derde nederlaag op rij. Hij pakte 41 van de 42 schoten. Hij zwichtte 28 tellen op een inzet van Gusev en liep daarmee een shutout mis.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 0-2

Filip Forsberg had een goal en een assist. Pekka Rinne pakte alle 24 schoten voor de shutout. Detroit blijft dramatisch draaien met 5-13-3 dit seizoen.

Ottawa Senators – Montréal Canadiens 5-4 SO

Stuivertje wisselen in Ottawa. 3-1 Ottawa, 4-3 Montreal, 5-4 na shootouts Ottawa. Brady Tkachuk had twee goals voor de Sens. Tim Stützle en Josh Norris deden de rest in de penalty shots.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3-4

De Oilers leken op weg naar een pak slaag. Na een kwartier spelen had Vancouver een 3-0 voorsprong te pakken. Door drie goals in het slotstuk greep Edmonton alsnog de winst.

Previous Tilburg pakt winst Bij Diez-Limburg door uitstekende penalty kill
Next Toronto verstevigt koppositie, L.A. Kings wint voor zesde keer op rij