Toronto verstevigt koppositie, L.A. Kings wint voor zesde keer op rij

Face-Off IJshockey NHL

Toronto en Tampa blijven zich handhaven aan de top. Een hattrick is niet genoeg om een wedstrijd winnend af te sluiten bewees New York tegen Philadelphia.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 1-2

De L.A. Kings winnen voor de zesde keer op een rij. Met zijn vierde goal in zes wedstrijden zette Andreas Athanasiou zich weer op de kaart.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 4-3 SO

Wat Edmonton gisteren lukte deden de Coyotes ook. Winnen na een 3-0 achterstand. De 3-3 viel in minuut 57 en werd gescoord door Phil Kessel. De winnende shoot out kwam op naam van Christian Dvorak.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 4-3

Ondanks een hattrick van Chris Kreider hielden de Rangers geen punten er aan over. Flyers Claude Giroux mocht weer het ijs op na wat wedstrijden gemist te hebben door het Covid-19 protocol en gaf drie assists. De game winning goal werd gescoord door ex-ranger Kevin Hayes.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 2-1 OT

In minuut 57 scoort Andrew Mangiapane de 0-1 voor de Flames. In minuut 59 en 61 scoort William Nylander de gelijkmaker en de winner. De Leafs waren de betere partij maar David Rittich van de Flames was lastig te passeren.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 0-3

Met zijn eerste NHL-goal scoorde Ross Colton de 1-0. Andrei Vasilevskiy pakte zijn tweëntwintigste shutout in zijn carriere.

Dallas Stars – Florida Panthers 3-0

Na zes nederlagen op een rij wisten de Stars weer te winnen. Vooral dankzij goalie Anton Khudobin die 43 saves maakte.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 6-2

Wild’s Zach Parise scoorde zijn achthonderste punt en Nico Sturm was goed voor twee goals waarmee de Wild voor de vierde keer op een rij wonnen.