SDE verdeelt de punten tegen MODO, Göteborg geklopt in derde periode


De dames van SDE speelden afgelopen weekend uit en thuis tegen MODO. Göteborg ontving Djurgården.

SDE – MODO 3-0

Lindsey Post schitterde opnieuw tegen Modo. De SDE doelvrouw redde alle 25 schoten die Modo op doel schoot. Verder speelde Kelty Apperson een sleutelrol.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Emil Särnehed / Frilansfotograferna

Ze maakte de 2-0 en bepaalde de eindstand op 3-0. Beide goals werden gemaakt op assist van Kayleigh Hamers. De 1-0 kwam op naam van Magdalena Malicova. In gesprek met Kayleigh Hamers vertelde zij “Beide wedstrijden waren goed alleen in de uitwedstrijd vielen de goals niet die zaterdag in de thuiswedstrijd wel vielen”. Julie Zwarthoed vult daarbij aan “Het waren inderdaad twee snelle wedstrijden. Tactisch stond het goed en voor de playoffs heeft Lulea een lichte voorkeur omdat we daar altijd goed tegen spelen. Het belangrijkste is dat we goed staan en de puzzelstukjes op zijn plek vallen”.

tekst gaat verder onder de video

Göteborg – Djurgården 1-7

Göteborg kwam na rust op 1-1 tegen Djurgården via Emma Keenan op de powerplay maar in de tweede periode maakten de gasten 2-1. Tijdens de laatste periode was het prijsschieten voor Djurgården die vijf doelpunten op een rij maakte. Het was Djurgården’s tweede overwinning van het weekend. Nababbelen deden we met Esther de Jong die nog een wedstrijd te spelen heeft. “Het was een chaotisch seizoen en niet alleen door Covid-19. Onze coach moest al vroeg in het seizoen opstappen. Het duurde lang voordat we een nieuwe coach hadden en we hadden te maken met veel blessures door het hele seizoen heen. Desalniettemin hebben we de tweede helft van het seizoen laten zien dat we mee kunnen draaien in deze competitie en hebben we ook een paar wedstrijden gewonnen”.
tekst gaat verder onder de video

MODO – SDE 5-2

Modo verloor eergisteren van SDE en was op zoek naar revanche en slaagde daarin. De thuisclub kwam twee keer op voorsprong en SDE maakte even zovele keren gelijk. De 1-1 op de powerplay werd gescoord door Julie Zwarthoed op assist van Savine Wielenga. De 2-2 werd gescoord Leanne Ganney op een secondary assist van Kayleigh Hamers.  Echter scoorde Modo drie unaswered goals en won uiteindelijk met 5-2.

tekst gaat verder onder de video

De huidige stand:

Met deze stand zullen de playoffs als volgt gaan plaatsvinden.

Lulea/MSSK – AIK

Brynas – SDE

HV71 – MODO

Linkoping – Djurgarden

Previous Nijmegen Wolves gepresenteerd als nieuwe naam in de Keizerstad
Next Florida verslaat Tampa in eigen huis, miraculeuze comeback Ottawa tegen Toronto